Διαλέξεις με θέμα τη διατροφή, τη σωματική άσκηση και την αποφυγή του καπνίσματος στο 5ο Δημοτικό Βέροιας

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον και απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη 18 & 19 Απριλίου 2018, διαλέξεις στο 5ο Δημοτικό Βέροιας, με θέμα τη διατροφή, τη σωματική άσκηση, την αποφυγή της συνήθειας του καπνίσματος, καθώς και όλα τα βασικά στοιχεία που κάνουν την καρδιά μας να λειτουργεί σωστά. Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε κρίσιμα και σημαντικά θέματα Αγωγής Υγείας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν ενταγμένο στις εγκεκριμένες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε θέματα Αγωγής Υγείας που υλοποιούνται από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.), με ομιλητή τον Ιατρό-καρδιολόγο, και μέλος του ιδρύματος (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.), κ. Ραμπίδη Γεώργιο.

Μέσα από εκπαιδευτικές παρεμβάσεις, προσαρμοσμένες στο γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των μαθητών όλων των τάξεων και τμημάτων του σχολείου μας αναδείχτηκε η σημαντικότητα της υγιεινής διατροφής, οι κίνδυνοι και οι συνέπειες που μπορεί να διατρέχει κάποιος που δεν τρέφεται σωστά, η αξία και σημασία της σωματικής άσκησης, καθώς και τα οφέλη από την αποφυγή κακών συνηθειών.

Συμμετοχή στο 10 Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας συμμετείχε στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής με δύο ομάδες μαθητών με εργασίες ρομποτικής. Συμμετείχαν μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης με δύο διαφορετικές εργασίες.

Η ομάδα της Ε’ παρουσίασε την εργασία στην κεντρική σκηνή, το θέμα ήταν «Όχημα για την επιβίωση στον πλανήτη Άρη». Η εφαρμογή της Ε τάξης πραγματοποιήθηκε με ρομποτικό εξοπλισμό Lego WeDo. Η ομάδα της ΣΤ έκανε μία εργασία με θέμα «Σχολικός Τροχονόμος και για άτομα με προβλήματα ακοής» με ρομποτικό εξοπλισμό Lego EV3.