Ενημέρωση των μαθητών του ΓΕΛ Μακροχωρίου στο πλαίσιο της δράσης «Αγωγή υγείας για την εφηβική ηλικία»

Οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του ΓΕΛ Μακροχωρίου ενημερώθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Αγωγή υγείας για την εφηβική ηλικία» του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Βέροιας και του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Βέροια.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου από τους μαιευτήρες – γυναικολόγους, Κόλβατζη Κυριαζή και Παπαχαραλάμπους Ευάγγελο. Οι γιατροί ενημέρωσαν του μαθητές και συζήτησαν μαζί τους θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη για τον καρκίνο της μήτρας (τεστ Παπανικολάου & HPV λοίμωξη και εμβόλιο) και τις βασικές αρχές αντισύλληψης. Οι μαθητές συμμετείχαν στη συζήτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εξέφρασαν την επιθυμία για τη διεξαγωγή παρόμοιων ενημερώσεων.

Η διευθύντρια του σχολείου, Τσαντσάν Ιωάννα, ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια τον κ. Κόλβατζη Κυριαζή (πάροχο υγείας του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Βέροιας) και τον κ. Παπαχαραλάμπους Ευάγγελο (πρόεδρο του παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ελλάδας στη Βέροια) για την τόσο κατατοπιστική ενημέρωση.

Αναμφίβολα, τέτοιες δράσεις ευαισθητοποίησης των εφήβων μαθητών προάγουν τη συνεργασία του σχολείου με φορείς της τοπικής κοινωνίας και συμβάλλουν στη διαμόρφωση μελλοντικών υγιών ενηλίκων.