Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας στην Θεσσαλονίκη

Στα πλαίσια της ημερήσιας εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές της Γ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας επισκέφθηκαν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής:

Επίσκεψη στο Σιδηροδρομικό μουσείο Θεσ/νίκης (στο Κορδελιό), όπου τα παιδιά αναβίωσαν το παρελθόν του Σιδηροδρόμου μέσα από διάφορα εκθέματα με κορυφαίο το διάσημο βαγόνι του Οrient express.

Περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης με ανοιχτά λεωφορεία (υπηρεσία Sight seeing).

Ελεύθερος χρόνος για φαγητό.

Περιήγηση και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης (πεζή). Οι ιστορικές αναδρομές πραγματοποιήθηκαν με την βοήθεια έμπειρων ξεναγών της ομάδας Walking tours.

Επίσκεψη της Α τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

Στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη βιωματική μάθηση. Έτσι λοιπόν στα πλαίσια των μαθημάτων της αρχαίας Ιστορίας και της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας αλλά και της ευρύτερης αρχαιογνωσίας που επιδιώκουμε να κατακτήσουν, οι μαθητές της Α’ τάξης επισκέφθηκαν την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, το αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας και τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα εκθέματα του Μουσείου και με τη βοήθεια ξεναγών προσπάθησαν να βιώσουν όλες τις πτυχές της ζωής της πρωτεύουσας της Αρχαίας Μακεδονίας.

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2018, σε ΕΚ. 2017-2018,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,Χωρίς κατηγορία. Βάλτε σελιδοδείκτη στο σύνδεσμο.