Το Πασχαλινό παζάρι του Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας ξεκίνησε

Το παζάρι του Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και το ενδιαφέρον και η αγάπη των φίλων του σχολείου εκδηλώθηκε με πολλούς και ποικίλους τρόπους φίλοι και φίλες, εκπαιδευτικοί που βρίσκονταν τα προηγούμενα χρόνια στο σχολείο μας ετοίμασαν με ανακυκλώσιμα και μη, υλικά πολλά όμορφα πράγματα με πολλή χαρά, διάθεση και μεράκι.

Την πρώτη μέρα λειτουργίας του παζαριού οι πάγκοι του γέμισαν με χαμογελαστές φατσούλες που άρχισαν να βλέπουν τις κατασκευές και να ξεφωνίζουν χαρούμενα , τα βραχιολάκια , τα σκουλαρίκια, οι κορδέλες για τα μαλλιά , τα δαχτυλίδια ,τα βαζάκια ,οι εικόνες , οι λαμπάδες , έγιναν αντικείμενο θαυμασμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου και 5ου σχολείου .

Πολύ γρήγορα το φιλοδώρημα που είχαν, έγινε ένα όμορφο μικρό δωράκι και πολλά παιδιά άρχισαν να δίνουν παραγγελίες που θα τα αγόραζαν την άλλη μέρα .
Οι κατασκευές πολλές και όμορφες και το ενδιαφέρον μεγάλο .

"Σε αυτό το σημείο θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε Συλλόγους αλλά και σε φίλους και φίλες που στήριξαν και στηρίζουν το παζάρι, όλα τα χρόνια λειτουργίας του ένα μεγάλο ευχαριστώ :

• στο Σύλλογο «ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΙΟΥΚΙΩΤΩΝ» που για μια ακόμη φορά ήρθαν μέλη του συλλόγου κρατώντας όμορφα μικρά λουλουδάκια ,κορνίζες , αυγουλάκια και άλλα στολίδια για το παζάρι. Με αυτή τους την κίνηση απέδειξαν για μια άλλη φορά πως εκτός από την παράδοση , τις παρουσιάσεις βιβλίων ,και τις άλλες δραστηριότητες έχουν και την αλληλεγγύη και την αγάπη μέσα στην καρδιά τους .

• τον Παιδόκοσμο της Ιουλίας Ζωντανού Στεφούλη που για μια ακόμη φορά στήριξε το παζάρι μας και μέσα από αυτή τη διαδικασία θέλει βιωματικά οι μικροί μαθητές και μαθήτριές της να βιώσουν τη διαφορετικότητα και με αγάπη να δημιουργήσουν κατασκευές για το παζάρι μας ζώντας έτσι την αλληλεγγύη .Είναι σίγουρο ότι μεγαλώνοντας με τέτοιες πράξεις θα γίνουν ευαίσθητοι πολίτες στην αναπηρία και η αγάπη και η αλληλεγγύη θα είναι πράξη ζωής.

• την Καλλιόπη Κώνστα διακοσμήτρια από το Πλατύ που ασχολείται με Decoupage ,με διακοσμητικές χειροποίητες δραστηριότητες , με σεμινάρια και η οποία δημιούργησε πολλούς και όμορφους πίνακες σε καμβά ,σε πιάτα ,παλέτες ενώ στόλισε με πολύ καλλιτεχνικό τρόπο μπουκάλια .

• τις κυρίες Πελαγία Μενεμσιάδου και Ελπίδα (ΚΕΦΙΑΠ - ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ που κατασκεύασαν Λαμπάδες ζωγραφισμένες στο χέρι

• την κυρία Πωλίνα Πολυχρονίδου που κατασκεύασε διάφορα κολιέ σκουλαρίκια και βραχιόλια

Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε παλιούς συναδέλφους – συναδέλφισσες που συνεχίζουν να δημιουργούν κατασκευές για το παζάρι μας .

Νιώθουμε όλοι και όλες μια μεγάλη όμορφη αγαπημένη οικογένεια και αυτ’ο είναι πολύ όμορφο και τόσες ευχαριστίες είμαστε αισιόδοξοι/ες για το μέλλον στηριζόμενοι στα δείγματα αγάπης, συνεισφοράς και συλλογικότητας από τους μεγάλους αλλά και από τα παιδιά.

Χαρήκαμε ιδιαίτερα που το παζάρι μας ξεκίνησε τόσο όμορφα και ευχαριστούμε όλους και όλες .

Θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό για ακόμη μια φορά, ότι το παζάρι μας λειτουργεί:

Τις πρωινές ώρες στην αυλή του σχολείου μας (αυλή 1ου και 5ου Δημ.Σχ.).....και τις απογευματινές ώρες στις 30 /, 31/3 και 1/4
στις 6-9 μ.μ. μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.