Δράση συνεκπαίδευσης Ειδικού Σχολείου Βέροιας - 8ου Δημοτικού

Την ημέρα ποίησης την Τετάρτη 21/3, μαθητές από το Ειδικό Σχολείο Βέροιας και την Ε2 τάξη του 8ου Δ.Σ μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους (Οικονομίδου Ε., Ζιακάκη Μ., Λαζόπουλο Μ., Μαρούδα Ε.), επισκέφθηκαν την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας και συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητες που ετοίμασαν οι υπεύθυνοι με αφορμή την ημέρα ποίησης.

Οι δράσεις αποτελούνταν από οπτικοποιημένη παρουσίαση του βιβλίου «Αυτό είναι ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια» του Ζαν Πιέρ Σιμεόν , μορφές γραφής ποίησης- Εικονοποιήματα, καταιγίδα ιδεών για την ποίηση δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν τις απόψεις τους, να εκφραστούν με ποιήματα, να αποδώσουν , να ζωγραφίσουν εικονοποιήματα αλλά και να γράψουν σε κάρτες τα δικά τους ποιήματα.

Η συνύπαρξη μαθητών της Ειδικής και τυπικής αγωγής ήταν σημαντική, δημιουργική με πολλαπλά οφέλη συνεργασίας για τις δυο ομάδες και στα πλαίσια των δράσεων του Προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιείται παράλληλα στα δύο σχολεία, με τίτλο ''Εγώ, εσύ μαζί.... και διαφορετικοί''.

"Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την συμβολή τους στην προσπάθεια των συνεκπαιδευτικών μας δράσεων τις κ. Φιφή Τριανταφυλλίδου και την κ.Σόνια Κελεσί δου από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.