Logo

Ημέρα κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού στο Δημοτικό Βεργίνας - Παλατιτσίων

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και η βδομάδα που πέρασε στο Δημοτικό Βεργίνας - Παλατιτσίων ήταν αφιερωμένη σε δράσεις με σκοπό την ενημέρωση, την ανταλλαγή σκέψεων , προβληματισμών και εμπειριών αλλά και τη δημιουργία γερών βάσεων στις σχέσεις μεταξύ των μαθητών.

Όλες οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο είχαν κοινό γνώμονα την προώθηση της φιλίας, της αποδοχής, της ενσυναίσθησης και της ανοχής. Άλλοι παρακολούθησαν την ταινία «Το καναρινί ποδήλατο» και συζήτησαν για την αξία των διαπροσωπικών σχέσεων και την αξία της θέλησης και άλλοι συζήτησαν για τον τρόπο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε έναν «νταή».

Διάβασαν για «τα μπαλόνια της φιλίας» και την αξία τής συνεργασίας και της ομαδικότητας. Παρακολούθησαν σύντομα βίντεο από τη σελίδα edushorts.com, τα οποία οδήγησαν σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή, την υπομονή και την επιμονή και άλλες αξίες που βοηθάνε να συνυπάρχει κανείς αρμονικά και με άλλα άτομα, διαφορετικά από αυτόν.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb