Επίσκεψη Δημοτικού Διαβατού - Μέσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 οι μαθητές των Α” και Β” τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Διαβατού - Μέσης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, στη Βέροια.

Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας

Πρώτη στάση η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι υπεύθυνοι υποδέχθηκαν τους μικρούς τους φιλοξενούμενους με ιδιαίτερη χαρά, ενημερώνοντάς τους για την πυροπροστασία και την προφύλαξη από τους σεισμούς. Στη συνέχεια τους ανέβασαν στα πυροσβεστικά οχήματα και τους ξενάγησαν στο υπερσύγχρονο κτίριο της Υπηρεσίας.

Ακολούθησε συζήτηση, στην οποία οι μαθητές πήραν υπεύθυνες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έθεσαν.

Το καλύτερο όμως το άφησαν για το τέλος. Τους έδωσαν τη δυνατότητα να γίνουν «μικροί πυροσβέστες» και να πετάξουν από το πυροσβεστικό όχημα νερό με τη μάνικα, σβήνοντας μια υποτιθέμενη πυρκαγιά. Όταν, δε, τα παιδικά τους μάτια είδαν μέσα από τη θερμική κάμερα, που χρησιμοποιούν στις επιχειρήσεις τους οι πυροσβέστες, ο ενθουσιασμός «χτύπησε κόκκινο».

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα για τις Α” και Β” τάξεις «Όλοι βλέπουμε την ίδια γάτα».

Μέσα από την παρουσίαση ενός παιδικού βιβλίου, οι μαθητές συνάντησαν μια γάτα. Μια γάτα που περπατάει κάπου στον κόσμο, με τα μουστάκια, τα αφτιά και τα παπουτσάκια της. Μέσα από την ιστορία αυτή έμαθαν ότι, πολλές φορές, όλοι βλέπουμε τα ίδια πράγματα, αλλά ο καθένας τα αντιλαμβάνεται διαφορετικά.

Ήταν μια ιδιαίτερα όμορφη, γεμάτη με εικόνες και εμπειρίες ημέρα!