Logo

Για 2η χρονιά πραγματοποιήθηκε ομιλία από τη Διατροφολόγο Τσολάκη Μαρία στο 9ο Νηπιαγωγείο Βέροιας

Μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης και του εκπαιδευτικού προσωπικού του 9ου Νηπιαγωγείου Βέροιας πραγματοποιήθηκε ομιλία από τη Διατροφολόγο Τσολάκη Μαρία, με σύμμαχο τη Διατροφική Πυραμίδα.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 η κα Τσολάκη συναντήθηκε με τα παιδιά του 9ου Νηπιαγωγείου και μιλήσανε για το διαχωρισμό των τροφών, τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε από τις τροφές και πόσο σημαντικό τελικά είναι να τρεφόμαστε σωστά έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη.

Τόσο η υπερφαγία όσο και η αφαγία συμβάλλουν άμμεσα στην ανάπτυξη των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν τα παιδιά να μάθουν τους λόγους που πρέπει να τρώνε επισήμανε η κυρία Τσολάκη, καθώς επίσης σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ώρες των γευμάτων οι οποίες καθορίζουν την όρεξη και τις γευστικές προτιμήσεις των παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας αφηγηθήκαμε ένα παραμύθι το οποίο πέρασε πολύ καθοριστικά μηνύματα στα παιδιά. Τα παιδιά παρακολούθησαν με απόλυτη προσοχή και συνεργάστηκαν άψογα. Εκεί λοιπόν διαπιστώνουμε ότι κάποια παιδάκια είναι αρκετά ενημερωμένα σε θέματα που αφορούν τη διατροφή και ένα ποσοστό παιδιών δεν γνωρίζουν βασικά τρόφιμα ή δεν έχουν δοκιμάσει κάποια από αυτά. Όλα εξαρτώνται από τις βάσεις που βάζουν οι γονείς και από τις διατροφικές Συνήθειες των ιδίων.

Είναι απόλυτα στο χέρι μας σαν γονείς και είναι και υποχρέωσή μας να διδάξουμε βασικές αρχές Διατροφής στα παιδιά μας πετυχαίνοντας έτσι την καλύτερη ανάπτυξη και την εξασφάλιση της υγείας των παιδιών στην ενήλικη ζωή τους εφόσον είναι αποδεδειγμένο ότι η διατροφική συμπεριφορά χτίζεται, υιοθετείτε και αναπτύσσεται με την πάροδο των χρόνων. Θέλει δουλειά λοιπόν.

Ευχαριστώ πολύ την Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την πρόσκληση και δηλώνω διαθέσιμη σε οποιαδήποτε ενημερωτική εθελοντική δράση αφορά τα παιδιά, αναφέρει η κα Τσολάκη.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb