Το 1ο ΕΠΑ.Λ Βέροιας γιόρτασε την Ημέρα της Γυναίκας (φωτογραφίες)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας – Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας διοργάνωσε ξεχωριστές δράσεις για τις γυναίκες, την Πέμπτη 8 Μαρτίου, από το πρωί έως το μεσημέρι, στο ισόγειο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί της ειδικότητας Αισθητικής προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε γυναίκες που ήθελαν να ανανεώσουν την εικόνα του προσώπου τους. Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν πολλές γυναίκες που υπομονετικά περίμεναν τη σειρά του για να συμμετάσχουν στην δράση. Οι μαθητές, υπό την εποπτεία των καθηγητριών τους, εφάρμοσαν τεχνικές ενυδάτωσης και ειδικές μαλάξεις στο πρόσωπο τους, οι οποίες αφέθηκαν κι απόλαυσαν αυτή την μοναδική εμπειρία, χαλαρώνοντας τους μυς τους και νιώθοντας ευεξία.

Παράλληλα οι μαθητές και εκπαιδευτικοί της ειδικότητας Κομμωτικής συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Χάρισε Δύναμη», του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής», συγκέντρωσαν κοτσίδες μαλλιών. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και συγκεντρώθηκε ένας μεγάλος αριθμός κοτσίδων. Μάλιστα μία κυρία προσέφερε περούκες από φυσική τρίχα, που κάποτε της χρησιμοποιούσε καθώς πρόσταζε η μόδα. Οι Βεροιώτες αγκάλιασαν την προσπάθεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του σχολείου. Μέσα από την αλτρουιστική προσφορά τους μετέδωσαν το μήνυμα της αγάπης για τις γυναίκες που βρίσκονται σε χημειοθεραπεία, όπου με βάση τα οικονομικοκοινωνικά τους κριτήρια θα μπορούν να αγοράσουν περούκες.

Η δράση θα συνεχιστεί στα εργαστήρια κομμωτικής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας (Σταδίου 121) όπου οι μαθητές του τομέα κομμωτικής θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν κοτσίδες με την καθοδήγηση και επίβλεψη των καθηγητριών τους και τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο – Μάιο του 2018, κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα: 23310-65600 (1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας) και 23310-29511 (1ο ΕΠΑ.Λ Βέροιας). Στην δράση μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, άντρες και γυναίκες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 19 μαθητές και 5 καθηγήτριες (Αισθητικής: Γιώτα Μπανιώτη, Αργυρώ Γιαννουσοπούλου, Κομμωτικής: Χριστίνα Καγκελίδου, Κατερίνα Αλεξοπούλου, Μαρία Στολτίδου) το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας - Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας, Νίκος Ουσουλτζόγλου.

{jlex}flickr:72157688594717530{/jlex}