Logo

Πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων στο 2ο Γυμνάσιο Βέροιας

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε, η πρώτη συνάντηση στα πλαίσια της Σχολής Γονέων, στο 2ο Γυμνάσιο Βέροιας.

Καλεσμένος ήταν ο κ. Κων/νος Παραστατίδης, Υπεύθυνος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΚΕΣΥΠ Βέροιας. Η πρόσκληση έγινε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και την Διεύθυνση του σχολείου. Το θέμα ήταν «Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου στην οριοθέτηση και την επίτευξη των στόχων του;»

Ο Υπεύθυνος ΣΕΠ στο ΚΕΣΥΠ Βέροιας, αφού παρουσίασε τα μοντέλα του αυταρχικού και του ανεκτικού γονιού, κατέληξε ότι αυτό που βοηθά τον έφηβο στη λήψη των κρίσιμων αποφάσεων για τη ζωή του είναι η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και ισοτιμίας μέσα στην οικογένεια. Μόνον όταν ο νέος αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία, θα μπορέσει να θέσει ρεαλιστικούς και πραγματοποιήσιμους στόχους και να γίνει ένας ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος άνθρωπος. Χρέος των γονέων είναι να τον βοηθήσουν, μέσα από τον διάλογο, στη λήψη αποφάσεων και να στηρίξουν τις επιλογές του.

"Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική, ενώ αίτημα όλων είναι και μία δεύτερη συνάντηση στα πλαίσια της Σχολής Γονέων με τον κ. Παραστατίδη. Τον ευχαριστούμε θερμά και αναμένουμε με ενδιαφέρον την συνέχεια!", αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb