"Γράφοντας για την άγρια φύση": εργαστήριο δημιουργικής γραφής στην αγγλική γλώσσα

Το Veria Tech Lab της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας διοργανώνει το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 και ώρες 11.00-13.00, εργαστήριο δημιουργικής γραφής με την Δρ. Kristin Jacobson (Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Stockton των ΗΠΑ) ακαδημαϊκός υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright Eλλάδος στον Τομέα Αμερικάνικης Λογοτεχνίας, Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΑΠΘ.
Tο θέμα του εργαστηρίου αφορά την Παγκόσμια Ημέρα της Γης 2018 και είναι το «Σταματήστε την μόλυνση των πλαστικών».

Με το εργαστήρι αυτό συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης εξερευνώντας πώς διάφοροι Αμερικανοί καλλιτέχνες και συγγραφείς απεικονίζουν τοποθεσίες άγριας ομορφιάς και ζητάμε από τους συμμετέχοντες να σκεφτούν τον αντίκτυπο αυτών των παραδειγμάτων στην κατανόηση του περιβάλλοντος, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μόλυνση από τη χρήση πλαστικών. Αφού εξετάσουμε διάφορα παραδείγματα και τεχνικές καλλιτεχνών και συγγραφέων, οι συμμετέχοντες θα ζωγραφίσουν ή θα γράψουν για ένα περιβάλλον που οι ίδιοι γνωρίζουν καλά από διαφορετικές οπτικές γωνίες και θα συζητήσουμε πως αυτές επηρεάζουν την απεικόνιση του περιβάλλοντος αυτού.

Η Kristin J. Jacobson μεγάλωσε στην επαρχία του Winsconsin και φοίτησε στο Κολλέγιο Carthage στην Kenosha τουWinsconsin (πτυχίο, B.A.) και στο Πανεπιστήμιο του Colorado-Boulder (μεταπτυχιακό, M.A.). Αφού ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές (Ph.D.) στο Pennsylvania State University, εξελέγη μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Stockton. Η Jacobson είναι καθηγήτρια Αμερικανικής Λογοτεχνίας. Διδάσκει μαθήματα σχετικά με την Αμερικανική Λογοτεχνία, Αμερικανικές Σπουδές, Σπουδές Φύλου και Σεξουαλικότητας, Γυναικείες Σπουδές. Εντάσσοντας τη φεμινιστική γεωγραφία και τη λογοτεχνική ανάλυση, το βιβλίο της Νέο-Γυναικεία Αμερικανική Λογοτεχνία (εκδόσεις Ohio State University Press, 2010) μελετά την εμφάνιση της γυναικείας λογοτεχνίας από τα τέλη του 20ου και τις αρχές του 21ουαιώνα. Έχει επίσης εκδώσει άρθρα στο Genre, Tulsa Studies in Women’s Literature και στο Legacy και είναι η κύρια επιμελήτρια στην επικείμενη συλλογή με τίτλο Liminality, Hybridity, and American Women’s Literature. Το τρέχον βιβλίο της καθορίζει και εξετάζει ένα νέο είδος ταξιδιωτικής και περιβαλλοντικής λογοτεχνίας: το αμερικανικό αφήγημα της αδρεναλίνης.

Το εργαστήριο θα γίνει στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 13 με 18 ετών. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2331024494. Παράκληση, οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους χαρτί και χρωματιστά μολύβια.