Η έκθεση «Η πολιτεία των πουλιών» στην Στέγη για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, φιλοξενούν την έκθεση ζωγραφικής των Απόστολου Χολέβα και Χάρη Κουρουζίδη, με τίτλο: «Η πολιτεία των πουλιών», στη Βέροια.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας, από την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 έως και την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της έκθεσης θα υλοποιείται στον ίδιο χώρο σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Ημαθίας, το οποίο έχει σχεδιαστεί από τους δημιουργούς της έκθεσης και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΠΕ Ημαθίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει τόσο στην ανάδειξη της αειφορικής διάστασης του θέματος, αλλά και στην εικαστική προσέγγιση των έργων. Θα διαρκεί δύο διδακτικές ώρες με περιορισμένο αριθμό μαθητών (έως 25 μαθητές).

Η έκθεση θα λειτουργεί τα πρωινά για τους μαθητές των σχολείων, ενώ τα απογεύματα θα είναι ανοιχτή για τους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό.