Logo

Το Δημοτικό Σχολείο Βεργίνας - Παλατιτσίων στο πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία»

Το Δημοτικό Σχολείο Βεργίνας - Παλατιτσίων, ύστερα από σχετικό αίτημα, συμμετείχε στο πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία», που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και εκπονείται από την Ε.Π.Ο. (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Σχολείο την Παρασκευή 23-02-2018. Φιλοξένησε τον εκπρόσωπο της Ε.Π.Ο. Κ. Μεταξά Θωμά, καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ματαξάς, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θέτει ως πρωταρχικούς στόχους του προγράμματος «Πάσα στα θρανία», τη σωστή ποδοσφαιρική εκπαίδευση εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, τη μετάδοση των ευγενών αξιών του ποδοσφαίρου και την αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους αρμόδιους φορείς και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, προς όφελος του παιχνιδιού και της κοινωνίας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν πόσο σημαντικό είναι να ασχολείται κάποιος με τον αθλητισμό, να μάθουν ότι η βία και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο, όπως και στα άλλα αθλήματα και πάνω από όλα να διδαχτούν ότι η συμμετοχή στον αγώνα έχει μεγαλύτερη αξία από τη νίκη!

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb