Logo

Βιβλία σε ρόδες στο 1ο Δημοτικό Βέροιας

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει την έκφραση «τα βιβλία ταξιδεύουν;» και πόσες άλλες δεν έχουμε μεταφερθεί μέσα από τις σελίδες των βιβλίων σε άγνωστα μέρη, σε άλλους τόπους δεν έχουμε γνωρίσει άλλους ανθρώπους;Υπάρχουν όμως βιβλία που όχι μόνο μας ταξιδεύουν, αλλά ταξιδεύουν και τα ίδια σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για τα «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®», ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες μέσα στις σχολικές τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων.Ποδαρικό στο σχολείο έκανε η θεματική ενότητα της Μυθολογίας που επέλεξε η Γ 2΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Βέροιας συνδυάζοντας έτσι, το αντικείμενο μελέτης, με το πολιτιστικό πρόγραμμα που εκπονεί τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά και έχει σχέση με τη Μυθολογία!

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ ενθαρρύνουν τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία , να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Τους προσφέρει την επιλογή να δανειστούν βιβλία στο σπίτι και να χαράξουν έτσι την προσωπική τους αναζήτηση, καθώς το ένα βιβλίο τους δημιουργεί το ενδιαφέρον να διαβάσουν το άλλο. Έτσι, σταδιακά αντιλαμβάνονται πως για κάθε θέμα υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις και πως ένα βιβλίο μπορεί να γίνει συνοδοιπόρος σε διαφορετικές αναγνωστικές διαδρομές και αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb