Logo

ΣΔΕ Νάουσας: Ενημέρωση σχετικά με τις δυσκολίες μετακίνησης των ΑμεΑ

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια της εκστρατείας ecomobility, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας είχε την χαρά να φιλοξενήσει τη κυρία Αθηνά Μαλάκη, πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας, και την κυρία Άννα Ασλανίδου, διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Νάουσας.

Ο λόγος της επίσκεψής τους ήταν να ενημερώσουν για διάφορα θέματα σχετικά με τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Ειδικότερα, δόθηκε έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα άτομα κατά τη μετακίνησή τους στην πόλη της Νάουσας.

Στην εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε, μετά την ενημέρωση, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να λύσουν πολλές απορίες τους σχετικά με το θέμα.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην εκστρατεία ecomobility. Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι οι εκπαιδευόμενοι, μέσα από την παρατήρηση, να εντοπίσουν προβλήματα μετακίνησης, ελλείψεις συγκοινωνιακής δομής, δυσκολίες πεζών και παρατυπίες, που προκαλούν δυσκολίες στην καθημερινότητα της πόλης.

Φέτος, έχουν συσταθεί δύο ξεχωριστές ομάδες του Β’ κύκλου σπουδών που θα ασχοληθούν με τις διαβάσεις πεζών και την προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις των ομάδων θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης την άνοιξη του 2018.

Το Σ.Δ.Ε. Νάουσας ευχαριστεί θερμά τις κυρίες Μαλάκη και Ασλανίδου για τη λεπτομερή ενημέρωσή τους.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb