Βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης για την αναπηρία και την διαφορετικότητα, με τίτλο: «Αν ήμουν στη θέση σου»

Το Σχολείο Ειδικής Αγωγής Βέροιας, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, απηύθυνε πρόσκληση σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής, για προγραμματισμένες επισκέψεις και συμμετοχή σε βιωματικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για την αναπηρία και την διαφορετικότητα, με τίτλο: « Αν ήμουν στη θέση σου».

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί Σχολείων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν σε μία σειρά βιωματικών δράσεων, με σκοπό:

  • την ενημέρωση και την αλληλογνωριμία,
  • την επαφή και την ευαισθητοποίησή τους, σχετικά με τα άτομα με αναπηρία,
  • την παροχή πρόσβασης και ίσων ευκαιριών και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού τους.

Η επίσκεψή τους, με οδηγό την κα Έφη Οικονομίδου Κοινωνική Λειτουργό του Σχολείου, περιελάμβανε:

  • γνωριμία με τους χώρους εκπαίδευσης και τις παραμέτρους του ειδικού εκπαιδευτικού έργου,
  • επαφή με τους μαθητές και διαδραστική εκδήλωση (γνωριμία, συζήτηση, ενημέρωση, βιωματικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης/τρόπους συμπεριφοράς – προσέγγισης – αντιμετώπισης των ατόμων με αναπηρία με στόχο: την αποδοχή, τον σεβασμό και την υποστήριξη τους).

"Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων: 5ο Δ.Σ., 7ο Δ.Σ., 8ο Δ.Σ. , 9ο Δ.Σ. Βέροιας, Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, 2ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, που ανταποκρίθηκαν και επισκέφτηκαν το σχολείο μας, δίνοντας χαρά στους μαθητές μας.

Επισημαίνεται ότι, το Σχολείο Ειδικής Αγωγής Βέροιας, είναι πάντοτε ανοιχτό σε προτάσεις που αφορούν σε συνεκπαιδευτικές και άλλες δράσεις με όσα σχολεία το επιθυμούν σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.