Το Δημοτικό Σχολείο Νησίου στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας και το Βυζαντινό της Μουσείο

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Σχολείο Νησίου επισκέφτηκε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας και το Βυζαντινό της Μουσείο. Οι τάξεις Α΄ & Β΄ του σχολείου αφού γνώρισαν τον χώρο της Βιβλιοθήκης συμμετείχαν σ΄ ένα διαδραστικό πρόγραμμα παραμυθιού και στη συνέχεια ασχολήθηκαν με τη ζωγραφική του.

Οι Ε΄ & ΣΤ΄ παρακολούθησαν κινηματογραφικές προβολές τριών μικρών ταινιών που παρουσίαζαν την εποχή του homo sapiens, την ψηφιακή απεικόνιση του Ερέχθειου και τις Καρυάτιδες στην Ακρόπολη των Αθηνών και το ταξίδι ενός αγάλματος από τη Νικόπολη της Πρέβεζας στην Ιταλία.

Στο Βυζαντινό Μουσείο οι τάξεις Ε΄ & ΣΤ΄ ξεναγήθηκαν στους χώρους του, παρακολούθησαν μια ηλεκτρονική παρουσίαση της Βυζαντινής Βέροιας και στη συνέχεια έπαιξαν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού αναζητώντας βυζαντινά εκθέματα του Μουσείου. Οι Γ΄ & Δ΄ συμμετείχαν σε πρόγραμμα σχετικά με τις χρήσεις του νερού (αγγεία, λουτρά, κανάτες κλπ.) και αργότερα ασχολήθηκαν με χειροτεχνικές κατασκευές χρωματίζοντας και κόβοντας ο κάθε μαθητής το δικό του αγγείο. Επίσης περπάτησαν στην παλιά πόλη της Βέροιας και γνώρισαν από κοντά τα αρχοντικά της και τις βυζαντινές εκκλησίες της.