Logo

Τον αρχαιολογικό χώρου του Αγίου Παταπίου ανακαλύπτουν μαθητές του 2ου Δημοτικού Βέροιας

Επίσκεψη στον Άγιο Πατάπιο στο πλαίσιο του προγράμματος: «Ανακαλύπτω τον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Παταπίου: από το σήμερα της σύγχρονης πόλης στο χθες της παλαιοχριστιανικής Βέροιας» πραγματοποίησαν τα τμήματα Δ1 & Ε2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις «μεγάλες» τάξεις (Δ, Ε, ΣΤ ) και «δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν πώς γεννήθηκε ένας αρχαιολογικός χώρος στην καρδιά της πόλης και ν’ ανακαλύψουν τα μνημεία του μέσα από τα επάλληλα στρώματα του ιστορικού χρόνου...»

Τα κατορθώματα μιας δροσοσταλιάς - Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Νάουσας

Το Περιβαλλοντικό Κέντρο Νάουσας επισκέφτηκαν οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του 2ου Δημοτικού στις 22 Νοεμβρίου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα κατορθώματα μιας δροσοσταλιάς ». 

Μετά την αφήγηση του παραμυθιού σε ψηφιακή μορφή στο χώρο του ΚΠΕ, επισκέφτηκαν τον τόπο που έδρασε σύμφωνα με το παραμύθι η Δροσοσταλιά, το άλσος του Αγίου Νικολάου, ένα χώρο κατάφυτο από αιωνόβια πλατάνια όπου και υλοποιήθηκαν οι δραστηριότητες.

Με την επιστροφή τους στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αποτύπωσαν στο χαρτί εικόνες από τις δραστηριότητες στο πεδίο δράσης.

Οι μικροί μαθητές με Παιχνίδι και Ζωγραφική ευαισθητοποιήθηκαν πάνω στην αξία του νερού και στις προϋποθέσεις ανάπτυξης του δάσους, και επέστρεψαν στο σχολείο γεμάτοι από εμπειρίες στη φύση.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb