Logo

Επίσκεψη του 5ου Δημοτικού Βέροιας στο Δημαρχείο

Οι μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Γ2 και Β2 επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Βέροιας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος. Τα παιδιά υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Σοφιανίδης Γιώργος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Τσιλογιάννης Κώστας και ενημέρωσαν τους μαθητές για την ιστορία και τις χρήσεις του ιστορικού κτιρίου, για τις αρμοδιότητες του Δήμου, το θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι μαθητές κάθισαν στις θέσεις των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στη αίθουσα συνεδριάσεων και ευαισθητοποιημένα για θέματα σημαντικά που αφορούν την πόλη τους, όπως η καθαριότητα, τα αδέσποτα, οι παιδικές χαρές, η λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών στον Προμηθέα, ο καλλωπισμός της γειτονιάς τους και του Σχολείου τους, έκαναν ερωτήσεις.

Ο κ. Σοφιανίδης ικανοποίησε με τις απαντήσεις του όλους τους μαθητές, δίνοντας λύσεις σε προβληματισμούς τους και βοηθώντας τους αυριανούς πολίτες αυτής της πόλης να συνειδητοποιήσουν ότι με ομαδικό πνεύμα, συλλογικότητα και υπευθυνότητα αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα που αφορούν μία πόλη.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb