Logo

Ξεκίνησε στην Αλεξάνδρεια η β΄ φάση εκπαίδευσης προσφύγων

Ξεκίνησε σήμερα στην Αλεξάνδρεια η β΄ φάση εκπαίδευσης προσφύγων με την ένταξη 11 μαθητών του Κέντρου Φιλοξενίας Αλεξάνδρειας στα πρωινά τμήματα του 3ου και του 7ου Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Πρόκειται για μαθητές που ολοκλήρωσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος την προπαρασκευαστική φοίτησή τους στις απογευματινές ΔΥΕΠ και από σήμερα εντάχθηκαν για πλήρη φοίτηση στον πρωινό κύκλο μαθημάτων.

Για την ενίσχυση της γνώσης της ελληνικής γλώσσας θα υποστηρίζονται, για όσο χρειασθεί, σε Τάξη Υποδοχής που λειτουργεί στο 7ο Δημοτικό Αλεξάνδρειας, ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα του Προγράμματος θα τα παρακολουθούν στις τάξεις μαζί με τους Έλληνες συμμαθητές τους.

Οι 11 συγκεκριμένοι μαθητές είναι αυτοί που έμειναν από τους 60 περίπου που φοιτούσαν πέρυσι στις ΔΥΕΠ του 4ου και του 5ου Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας, καθώς οι υπόλοιποι ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα επανένωσης οικογενειών και έχουν αναχωρήσει για άλλες χώρες.

"Για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και λειτουργία του Προγράμματος της β΄ φάσης, δώσαμε στους Διευθυντές και στους εκπαιδευτικούς των δύο Σχολείων υποδοχής τις αναγκαίες οδηγίες και διευκρινίσεις και είμαστε βέβαιοι πως με τον δικό τους υψηλό επαγγελματισμό τα έντεκα προσφυγόπουλα, για όσο διάστημα μείνουν στη Χώρα μας, θα αισθανθούν αγάπη, ασφάλεια και υποστήριξη αντάξια της Χώρας του Ξένιου Δία" αναφέρει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb