Κίνδυνος από την κεραμοσκεπή του Αγίου Στεφάνου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Πρόβλημα ασφάλειας κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας γονείς και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας. Συγκεκριμένα η κ. Ναζλίδου, εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, υπογράμμισε ότι η κεραμοσκεπή του γειτονικού ναού (Άγιος Στέφανος) δεν είναι ασφαλής (πέφτουν κεραμίδια) και κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να παρέμβει ώστε η Αρχαιολογία, στην ευθύνη της οποίας ανήκει το μνημείο, να αποκαταστήσει τις βλάβες στα κεραμίδια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις συμβούλων η κ. Ναζλίδου είπε ότι η Αρχαιολογία τους πρότεινε να βάλουν τέσσερα μέτρα μακριά από το σύνορο κυπαρίσσια τριών μέτρων για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά. "Οι σημερινοί μαθητές θα βγουν στην σύνταξη μέχρι να ψηλώσουν τα κυπαρίσσια" σχολίασε καυστικά ο Αντώνης Καγκελίδης.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης σημείωσε ότι ο δήμος τοποθέτησε κιγκλιδώματα για να μην πλησιάζουν τα παιδιά στην ακτίνα που υπάρχει κίνδυνος να πέσει κάποιο κεραμίδι ενώ πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι να μπει ένα πλέγμα στην...επικίνδυνη ζώνη.