Η Ένωση Γονέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας επισκέφθηκε το υπό κατάληψη 3ο Λύκειο

Αντιπροσωπεία του δ.σ. της Ένωσης Γονέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της, επισκέφτηκε την 03/11/2017 το υπό κατάληψη από τους μαθητές του 3ο Λύκειο Βέροιας.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει: "Πραγματοποιήθηκε συνάντηση και ενημέρωση με το συντονιστικό όργανο των μαθητών του 3ου Λυκείου Βέροιας, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για το διεκδικητικό πλαίσιο του αγώνα τους και τις σκοπούμενες ενέργειες τους από εδώ και πέρα.

Ύστερα από ενδελεχή συζήτηση, διαπιστώθηκε ότι μέγα μέρος των αιτημάτων των μαθητών, αποτελούν και πάγια αιτήματα του γονεϊκού κινήματος, όπως η εξάλειψη της υποχρηματοδότησης της Παιδείας, η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών με τα μέσα συγκοινωνίας, η δωρεάν παροχή ξενόγλωσσων βιβλίων κ.λ.π.

Από την πλευρά μας, τονίσαμε προς τους μαθητές την άποψη μας ότι πρέπει να κινούνται στα πλαίσια της νομιμότητας, τηρώντας τους δημοκρατικούς κανόνες και τις διαδικασίες, στην λήψη των αποφάσεων.

Τέλος, ζητήσαμε από τους μαθητές, την προστασία του σχολείου από επιβλαβείς ενέργειες, διότι αυτό αποτελεί δημόσια περιουσία.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας, στο προγραμματισμένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί από εκπαιδευτικούς φορείς το επόμενο χρονικό διάστημα".