"Στρίμωξαν" τον Σοφιανίδη μαθητές δημοτικού για σκουπίδια, παιδικές χαρές και αδέσποτα

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α” και Β” τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Διαβατού - Μέσης, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Βέροιας. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γ. Σοφιανίδης, ο οποίος, αφού τους ξενάγησε στον χώρο που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, τους ενημέρωσε αναλυτικά για την ιστορία του κτιρίου που στεγάζεται σήμερα το Δημαρχείο, τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αρχής, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου γενικότερα.

Οι μικροί μαθητές έθεσαν τα ερωτήματά τους στον κ. Σοφιανίδη, τα οποία περιστρέφονταν κυρίως γύρω από τα σκουπίδια, τα αδέσποτα ζώα και την αποκατάσταση των παιδικών χαρών στο χωριό τους. Επίσης, υπήρξε ζωηρό ενδιαφέρον σχετικά με τον τρόπο εκλογής των δημοτικών συμβούλων, αλλά και τις αρμοδιότητες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.

Στη συνέχεια οι μαθητές, μετά την αποχώρησή τους από το Δημαρχείο, περιηγήθηκαν στα πλακόστρωτα δρομάκια της ιστορικής περιοχής της Κυριώτισσας, επισκεπτόμενοι κυρίως Βυζαντινές Εκκλησίες και παλιά αρχοντικά.