Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας απαντά στην μητέρα μαθητή για το θέμα της Βιβλιοθήκης

Απάντηση σε επιστολή μητέρας μαθητή προς τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την λειτουργία του παραρτήματος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, στην οποία αναφέρει:

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας απαντώντας στην σχετική διαμαρτυρία μιας μητέρας του Σχολείου μας που έστειλε προς τον Προϊσταμένο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Διονύση Διαμαντόπουλο σχετικά με το παράρτημα της Βιβλιοθήκης που λειτουργούσε στο σχολείο μας και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένει κλειστό την οποία δημοσίευσε στον Πληροφοριοδότη έχει να αντιπαραθέσει τα εξής:;

Ότι μετά από πολύ ΥΠΟΜΟΝΗ και ΑΝΟΧΗ προς το πρόσωπο της κυρίας αυτής διαχωρίζει την θέση του και ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ότι μέρος από αυτά που επικαλείται είναι αναληθή,λειτουργεί ως μονάδα αυθαίρετα και ουδέποτε μας έχει επισκεφθεί μετά την παραίτησή της από το Δ.Σ. του Συλλόγου και δεν ήταν παρούσα σε καμμιά Γενική Συνέλευση για να ενημερωθεί για τις ενέργειες τις οποίες έγιναν από το Δ.Σ. πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και τις εξελίξεις αυτού.

Το Δ.Σ.σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας έθεσε το θέμα επί νέας βάσης και με διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και σας γνωστοποιεί πως το τελευταίο ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών ήταν την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 μέσα σε ένα θερμό και αισιόδοξο κλίμα μια ήμέρα πριν η εν λόγω κυρία προβεί στην κίνηση της αυτή η οποία δημιουργεί λάθος εντυπώσεις και κατά προέκταση παραπληροφόρηση των γονέων του σχολείου μας χωρίς βέβαια να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται.

Εμείς ως Δ.Σ. δεν κρίναμε απαραίτητο να ενημερώσουμε όπως κάνουμε για κάθε κίνησή μας γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα είναι σε εξέλιξη. Αισθανόμαστε την υποχρέωση ως Δ.Σ. να ζητήσουμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ για τις εντυπώσεις που άφησε η εν λόγω κυρία με την κίνησή της αυτή για το σχολείο μας όπως και από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας για το παράρτημα της βιβλιοθήκης που λειτουργούσε στο σχολείο μας από το 1991 και εξυπηρετούσε και την ευρύτερη περιοχή και αποτελούσε ΚΟΣΜΗΜΑ για το σχολείο μας και να τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ τόσο για την άρτια λειτουργία του όλα αυτά τα χρόνια όσο γιατί όσες φορές χρειάστηκε να έρθουμε σε επαφή με τον Διευθυντή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης μας δεχόταν πάντα με χαρά ώστε από κοινού να βρεθεί η χρήση τομή έτσι ώστε να ξεκινήσει και πάλι την λειτουργία του για το καλό όλων των ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ και του Διδακτικού Προσωπικού το παράρτημα της Βιβλιοθήκης. Ήταν είναι και θα είναι πάντα στο μυαλό μας η προσπάθεια μας αυτή και δεν σιωπήσαμε ούτε μια στιγμή όπως επικαλείται στην επιστολή της η εν λόγω κυρία.

Παρακαλούμε με όλο το σεβασμό που τρέφουμε προς τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Διονύση Διαμαντόπουλο όσο και σε όλα τα μέλη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας να μην λάβουν υπόψη τους την διαμαρτυρία αυτή διότι δεν εκφράζει ούτε τα μέλη του Δ.Σ.του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και ούτε όλο το σύνολο των γονέων του σχολείου μας. Το Δ.Σ. επικρίνει την κίνηση αυτή και ελπίζουμε να μην επηρεάσει τον γνώμονα και τις αποφάσεις των συζητήσεων που πολύ πολιτισμένα και ευαίσθητα αγγίξαμε με πρωταρχικό σκοπό TA ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Το Δ.Σ. θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο διότι αυτό που έχουμε σαν κύριο στόχο όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι το ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ και όχι μόνο των ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ".