Σε eTwinning πρόγραμμα με θέμα τη σχολική διαρροή το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας

Στα πλαίσια υλοποίησης eΤwinning προγράμματος με θέμα τη σχολική διαρροή και τίτλο «Be at school, be into life!» οι μαθητές/-τριες του τμήματος Α1 του ΕΠΑ.Λ. Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τους μαθητές του τεχνικού-επαγγελματικού λυκείου KARDELEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ της Κωνσταντινούπολης διερεύνησαν σε πρώτη φάση τις αιτίες, τα συναισθήματα και τις συνέπειες της σχολικής διαρροής.

Ακολουθώντας τη διαδικασία του καταιγισμού ιδεών (brainstorming) και της συζήτησης, οι μαθητές/-τριες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Διούδη Ε., Σαμαρά Θ. (Πληροφορικής) και Τσιάρα Σ. (Αγγλικών) κατέγραψαν τις αιτίες, τα συναισθήματα και τις συνέπειες της σχολικής διαρροής.

Στη συνέχεια, οπτικοποίησαν τις ιδέες τους δημιουργώντας σύννεφα λέξεων (wordclouds) με τη χρήση κατάλληλων web 2.0 εργαλείων.

Αντίστοιχα, οι μαθητές του σχολείου KARDELEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ της Κωνσταντινούπολης δημιούργησαν τα δικά τους σύννεφα λέξεων και έγινε σύνθεση των ιδεών των μαθητών των δύο σχολείων, προκειμένου να υλοποιηθεί η επόμενη φάση του προγράμματος.