Θεατρική παράσταση παρουσίασε το τμήμα Δ3 στο 5ο Δημοτικό Βέροιας

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στο 5ο Δημοτικό Βέροιας το τμήμα Δ3 παρουσίασε μια θεατρική παράσταση. Οι μαθητές για να καταφέρουν να ανεβάσουν τη θεατρική παράσταση, προετοιμάζονταν από τη δασκάλα της θεατρικής αγωγής τους τελευταίους τρεις μήνες. Η προετοιμασία απαιτούσε πολλές ώρες σκληρής δουλειάς. Έτσι οι μικροί μαθητές πέτυχαν το στόχο τους αφού το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Οι μικροί «ηθοποιοί» εξέπληξαν το κοινό και κέρδισαν το θερμό και παρατεταμένο το χειροκρότημά του, που συνοδεύτηκε από βαθιά συγκίνηση.

Το θεατρικό έργο που ανέβασαν οι μαθητές είναι «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο» του Γιάννη Ξανθούλη. Στο έργο πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά με αρχηγό τη μικρή Αννούλα, ένα κοριτσάκι που με τη βοήθεια των υπολοίπων παιδιών καταφέρνει να αλλάξει τον κόσμο των μεγάλων. Το έργο αναφέρεται στην εσωτερική δύναμη των παιδιών και τι μπορούν να καταφέρουν παρά το μικρό της ηλικίας τους.

Το θεατρικό έργο που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής με προτροπή του διευθυντή του σχολείου κου Χαιριστανίδη και υπ’ ευθύνη της θεατρολόγου του σχολείου κας Ορφανίδου Λουκίας.

Οι συντελεστές της παράστασης:

Γενική επιμέλεια: Λουκία Ορφανίδου

Μουσική διδασκαλία: Πόπη Ιορδανίδου

Σκηνικά-Κοστούμια: Κική Καλαντζίδου

Κατασκευή μάσκας: Χάρης Κουρουζίδης

Δασκάλα της τάξης: Αλέκα Πουταχίδου

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Απόστολος Βουρδούνης, Ευαγγελία Γκαλαΐτση, Δημήτρης Δόγγας, Νίκος Κουτόβας, Αγγελική Κρομμύδα, Ιωάννα Μαυρομιχάλη, Κωνσταντίνος Νανόπουλος, Δήμητρα Νικολαΐδου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Αναστασία Σιαραψή, Δημήτρης Σταύρου, Βαγγέλης Στεφανόπουλος, Μιχάλης Στογιαννόπουλος, Παναγιώτης Συμπεθέρης, Γιώργος Συριανός, Μαριάνθη Συρσύρη, Τριανταφυλλιά Τσέου, Αβραάμ Φαντίδης

Λίγα λόγια για το έργο

Βρισκόμαστε στην γκρίζα, από το πολύ τσιμέντο, Τσιμεντούπολη την ημέρα που γιορτάζεται το Τσιμέντο. Ο Τσιμεντόπουλος, ο δήμαρχος της πόλης, ετοιμάζεται να δώσει τσιμεντοβραβείο στην Αννούλα, το πιο έξυπνο τσιμεντοπαιδί της πόλης. Η Αννούλα όμως είναι αρκετά έξυπνη για να καταλάβει πως... το πολύ τσιμέντο βλάπτει. Αποφασίζει λοιπόν να δραπετεύσει στις στέγες των σπιτιών απαιτώντας την δημιουργία πάρκων και τη φύτευση πρασίνου ώστε να δεχτεί να κατέβει και να επιστρέψει σπίτι της. Μπορεί άραγε να ανθίσει το τσιμέντο; Θα πειστεί ο Τσιμεντόπουλος να δώσει χρώμα στην πόλη και πώς;