Με δράση για την διατροφή έκλεισε η σεζόν στο Δημοτικό Στενημάχου

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στη γιορτή λήξης του Δημοτικού Στενημάχου, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που εκπόνησε το σχολείο με θέμα τη διατροφή, με μία πολύ ωραία δράση, στην οποία παιδιά και γονείς ανταποκρίθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό. Τα παιδιά φόρεσαν τις ποδιές και τα σκουφάκια τους κι έπλασαν ψωμάκια και κουλουράκια με τη βοήθεια του κ.Θέμη του αρτοποιού, τα οποία έψησαν στο φούρνο του χωριού.

Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές/τριες τους σχολείου και τα παιδιά του νηπιαγωγείου δραματοποίησαν τραγούδια σχετικά με τη διατροφή. Η γιορτή συνεχίστηκε με αθλοπαιδιές και χορευτικά που ετοίμασαν τα παιδιά με τους γυμναστές του σχολείου. Στο τέλος κι ενώ η ώρα είχε περάσει, παιδιά, προσκεκλημένοι και εκπαιδευτικοί, πήραν το δεκατιανό τους από το μπουφέ που είχαν ετοιμάσει το πρωί.

Και τι δεν είχε ο μπουφές!!! Φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, χυμούς, αρτοποιήματα στην πιο υγιεινή εκδοχή τους! Κι όλα αυτά χάρη στην εθελοντική προσφορά των γονέων, τόσο σε χειροποίητα προϊόντα όσο και σε εθελοντική εργασία.