Δραστηριότητες του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Βέροιας

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βέροιας πραγματοποίησε γιορτή λήξης και αστρονομίας.

Παρουσιάστηκαν τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων και αγωγής σταδιοδρομίας καθώς και δράσεις όπως αστερισμοί και το φεγγάρι σε 3D, ακούγοντας τα άστρα, παρατήρηση σελήνης και ασφαλής παρατήρηση ήλιου, κυνήγι θησαυρού και πείραμα του Ερατοσθένη στο πλαίσιο της ανοιχτής ημέρας αστρονομίας και του προγράμματος “Looking...Up. Astronomy for ALL”. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Διευθύντρια ΔΔΕ Ημαθίας, κ. Α. Μαυρίδου, η Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Ημαθίας, κ. Ε. Αναγνώστου, η υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Ημαθίας κ. Φ. Δεληγιάννη, ο Διευθυντής του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας κ. Λ. Παπούλιας, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ημαθίας κ. Λ. Δημητριάδου, οι υπεύθυνοι του ΚΕΣΥΠ Ημαθίας, κ.κ. Σ. Παντελίδου – Κ. Παραστατίδης, πλήθος γονέων και μαθητών.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και ψυχαγωγήθηκαν από τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Νικόλαο Νεράτζη και απέκτησαν ουσιαστικότερη επαφή με τον ανεξιχνίαστο κόσμο της Αστρονομίας.

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 το σχολείο συμμετείχε στην εκδήλωση Παρουσίασης προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας, του Περιφερειακού Δικτύου Σχολείων Ειδικής Αγωγής Κ. Μακεδονίας, με θέμα: Επαγγελματικός Προσανατολισμός Μονάδων Ειδικής Αγωγής, που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Πολιτισμού Βέτλανς του Δήμου Νάουσας παρουσιάζοντας την εικονική επιχείρηση: “Αναπτύσσομαι επαγγελματικά λειτουργώντας μία εικονική επιχείρηση παρασκευής, τυποποίησης και εμπορίας τουρσιών”.