Τριήμερη εκδρομή των 1ου – 5ου Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας στην Αθήνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη εκδρομή της ΣΤ’ τάξης, που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, των 1ου – 5ου Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας στην Αθήνα.

Με την άφιξη στην πρωτεύουσα οι μαθητές επισκέφθηκαν το ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Το πρόγραμμα που παρακολούθησαν είχε τίτλο «Τα μυστικά του αθέατου κόσμου» και ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον.

Την επόμενη μέρα ακολούθησε η ξενάγησή τους με την ξεναγό στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα, Καλλιμάρμαρο, Στήλες Ολυμπίου Διός, Αρχαία Αγορά κ.α.). Στη συνέχεια η επίσκεψή τους στο Μουσείο της Ακρόπολης βοήθησε όλους να αντιληφθούμε την αξία και το μεγαλείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο επόμενος μεγάλος σταθμός της εκδρομής ήταν η όμορφη ανάβαση στην Ακρόπολη όπου θαυμάσανε από κοντά τα Προπύλαια, τον Ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο και τον Παρθενώνα.

Κατά την επίσκεψή τους στη Βουλή των Ελλήνων, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου και την έκθεση ιστορικών φωτογραφιών από την υπεύθυνη του Προγράμματος της Βουλής, ενημερώθηκαν για την ιστορία του καθώς και για τα γεγονότα που σχετίζονται με την καθιέρωση της Σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος. Κατά την έξοδό τους από το κοινοβούλιο αναπάντεχα παρακολούθησαν την αλλαγή της προεδρικής φρουράς.

Το ίδιο βράδυ περπάτησαν σε όμορφες πλακόστρωτες γειτονιές της πρωτεύουσας όπως στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στο Θησείο και στα Αναφιώτικα.

Η τελευταία μέρα έκλεισε με την επίσκεψή τους στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο που αποτέλεσε μοναδική εμπειρία για όλους. Το πάρκο φιλοξενεί πάνω από 2.000 ζώα. Αποκορύφωμα της διασκέδασής τους ήταν το πρόγραμμα στο Δελφινάριο που είχε στόχο να γνωρίσουν καλύτερα τα πανέμορφα και πανέξυπνα αυτά ζώα και να μάθουν για τις απειλές που αντιμετωπίζουν στη φύση.

Η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή άφησε άριστες εντυπώσεις σε μαθητές και γονείς.