ΚΑΠΑ Βέροιας: "Η φοίτηση των προνηπίων στα νηπιαγωγεία δεν είναι υποχρεωτική"

Από το ΚΑΠΑ Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Κατόπιν επικοινωνίας και ενημέρωσης από αρκετούς γονείς των Παιδικών Σταθμών σχετικά με τη σύγχυση που προκλήθηκε πανελλαδικά με το προς ψήφιση Νομοσχέδιο, που αφορά τις εγγραφές των νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βέροιας, σας κάνουμε γνωστό ότι:

1. Η ηλικία φοίτησης των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς είναι από 8 μηνών έως 2,5 ετών και νήπια ηλικίας 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο (γεννημένα από 1-1-2013 έως 28-02-2015).

2. Οι εγγραφές στα Παιδικούς Σταθμούς έχουν ξεκινήσει από 15-05-2017 και λήγουν στις 15-06-2017.

3. Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τις μητέρες που είναι δικαιούχοι και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής με την Επαγγελματική ζωή» που υλοποιείται στους Παιδικούς Σταθμούς (ΕΣΠΑ).

Κατόπιν όλων των ανωτέρω σας ενημερώνουμε ότι: Η φοίτηση των προνηπίων στα νηπιαγωγεία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ άρα είναι θέμα καθαρά επιλογής του κάθε ενδιαφερόμενου γονέα να επιλέξει που θα φοιτήσει το παιδί του ανάλογα τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

Οι παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας παρέχουν ευέλικτο ωράριο 07:00-16:00, καθημερινή σίτιση, μετακίνηση με λεωφορείο, Προσχολική Αγωγή, εκπαίδευση και φροντίδα στα παιδιά σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχές της Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.