Επίσκεψη του 6ου Δημοτικού Νάουσας στα Πετράλωνα

Την Τρίτη 16 του Μάη 2017 πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή των δύο τελευταίων τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας στα Πετράλωνα.

Παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν αρχικά συννεφιασμένος και στη διαδρομή μέχρι τη Θεσ/νίκη έβρεχε πολύ έντονα, μόλις έφτασαν στη Χαλκιδική ο καιρός βελτιώθηκε και τους επέτρεψε να περάσουν πολύ όμορφα!

Επισκέφτηκαν το Σπήλαιο των Πετραλώνων, θαυμάσανε τους υπέροχους σταλαγμίτες και σταλακτίτες 500000 και πλέον ετών, περιηγηθήκαν στους δύσβατους και δαιδαλώδεις χώρους του, είδαν το σημείο όπου ανακαλύφθηκε (τυχαία από έναν βοσκό το 1959) η είσοδος του σπηλαίου και το κρανίο του παλαιότερου αρχανθρώπου στην Ευρώπη!

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Μουσείο όπου είδαν τα οστά των ζώων που βρέθηκαν στο σπήλαιο μέχρι και 1000000 χρόνια πριν, όπως οστά από ύαινες, λιοντάρια, ρινόκερους αρκούδες κ.ά., καθώς και τη διαστρωμάτωση των πετρωμάτων της περιοχής.

Τέλος είδαν και το αντίγραφο του κρανίου του αρχαιότερου ανθρώπου της Ευρώπης!

Στη συνέχεια πήγαν στην παραλία στα Νέα Πλάγια όπου τα παιδιά έπαιξαν με την άμμο, με φόντο τη θάλασσα, ξεκουράστηκαν, έφαγαν και με γεμάτη χαρά και ικανοποίηση διάθεση, πλουσιότερη σε γνώσεις και εμπειρίες επιστρέψαν στη Νάουσα!