Το 1ο ΓΕΛ Βέροιας στις πλαγιές του Βερμίου

Η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Βέροιας περπάτησε στις πλαγιές του Βερμίου στην περιοχή τρία-πέντε πηγάδια ακολουθώντας το πρόγραμμα του ΚΠΕ Νάουσας.

Υλοποιώντας κατά τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα με θέμα «Το δάσος. Μύθοι και παραδόσεις, φυσικοί ήχοι, ανθρώπινες παρεμβάσεις, δασικό οικοσύστημα, φυσικές παρατηρήσεις» και αναζητώντας μια άμεση επαφή με τη φύση η ομάδα συναντήθηκε με τους υπευθύνους του ΚΠΕ για την πραγματοποίηση πορείας μέσα στο δάσος.

"Η πορεία ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 4-5-2017 με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με σύμμαχο τον καταπληκτικό καιρό. Η άνοδος προς την περιοχή που βρίσκεται το δάσος ήταν δύσκολη αλλά η θέα των καταπράσινων δέντρων μαγευτική. Στο δρόμο συναντήσαμε μουλαράδες –επάγγελμα διαχρονικό – που με τα ζώα τους μετέφεραν ξύλα .

Αφήσαμε την άσφαλτο και προχωρήσαμε μέσα στα δέντρα. Από το σημείο αυτό και μετά κάνοντας στάσεις μπροστά σε δέντρα ή θάμνους μάθαμε πολλά από τα μυστικά που κρύβει το δάσος.

Ποια είναι τα γκι; Με ποιο τρόπο αναπαράγονται τα φυτά και πως αυτή η διαδικασία εξελίχθηκε στο διάστημα εκατομμυρίων χρόνων; Πως επωφελούνται τα φυτά από τα έντομα και πως τα έντομα από τα φυτά;Σ' αυτά αλλά και σε άλλα ερωτήματα δόθηκαν απαντήσεις από τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Νάουσας. Συναντήσαμε γέφυρες , τούνελ , ρυάκια , ντροπαλές χελώνες και μάθαμε λίγο καλύτερα το δάσος" αναφέρει το δημοσίευμα του σχολείου.