Logo

Προσφυγόπουλα επισκέφθηκαν τους βασιλικούς τάφους των Αιγών

Την νεκρόπολη των Αιγών είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 είκοσι πέντε προσφυγόπουλα που διαμένουν στο ξενοδοχείο «Βέροια» και φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο Αγίας Βαρβάρας και στο Γυμνάσιο Βεργίνας.

Τα παιδιά συνοδεύονταν από τους δασκάλους Γρηγόρη Ταξιάρη και Ολυμπία Φοινικιανάκη, τους καθηγητές Θωμά Τούσα, Πηνελόπη Μπατσαρά, Αθηνά Ξηρογιαννάκη, τη συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων Χαρίκλεια Τσιριγώτη, που είχε την επίβλεψη της εκπαίδευσης των παιδιών καθόσον διέμεναν στο Κέντρο Φιλοξενίας Καλοχωρίου, τη συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων Βέροιας Ολυμπία Μπέτσα - η οποία είχε την πρωτοβουλία και οργάνωση της επίσκεψης - και τη Δέσποινα Τριανταφυλλίδου, συνοδό των μαθητών κατά τη μεταφορά τους από το Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Τους μαθητές, που αφίχθησαν στο χώρο στις 15.00, υποδέχτηκε ο αρχαιολόγος Γιώργος Παπαζαφειρίου, ο οποίος ανέλαβε την περιήγηση στο χώρο του μουσείου και στην εντυπωσιακή ιστορία της πρώτης πρωτεύουσας του Μακεδονικού Βασιλείου και μετέπειτα νεκρόπολης. Τα εντυπωσιακά εκθέματα του Μουσείου σε συνδυασμό με το υποβλητικό ημίφως προξένησαν το ενδιαφέρον των παιδιών, ενώ γοητευμένα στάθηκαν μπροστά στη μεγαλοπρέπεια των ταφικών μνημείων και στη λάμψη των χρυσοποίκιλτων εκθεμάτων. Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με την προβολή του κατατοπιστικού ντοκιμαντέρ για τη νεκρόπολη των Αιγών και τα ταφικά έθιμα των αρχαίων Μακεδόνων. Έπειτα από ένα δίωρο στο Μουσείο οι μαθητές πήραν το δρόμο της επιστροφής.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb