Διάκριση μαθήτριας του Γυμνασίου Πλατέος σε λογοτεχνικό διαγωνισμό

Το Γυμνάσιο Πλατέος, Ν. Ημαθίας συγχαίρει θερμότατα τη μαθήτρια του Γ1 τμήματος, ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, για το 1ο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ που απέσπασε με το ποίημα της «ΑΠΩΛΕΙΑ», στην κατηγορία ποιήματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ελλάδας καθώς και τους Μαθητές/τριες του Γ1΄ τμήματος συνολικά για το 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ που διασφάλισαν με την ομαδική ποιητική συμμετοχή τους με τίτλο «ΑΝΕΝΔΟΤΗ» στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα / Διαγωνισμό: «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τη Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος .

Συγχαίρει επίσης θερμά την επιβλέπουσα καθηγήτρια-Φιλόλογο τους κα Μυλωνά Ιωάννα.
Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, στη Λευκωσία, στις 2 Μαΐου 2017. Στη φετινή εκδήλωση θα παραστούν και αντιπροσωπείες σχολείων από την ομογένεια και την Ελλάδα.

Παράλληλα το Γυμνάσιο Πλατέος με εκπροσώπους των διακριθέντων μαθητών, θα συμμετέχει για πρώτη φορά ως φιλοξενούμενο σχολείο, εκτός Ν. Θεσσαλονίκης και στη φετινή εκδήλωση για τον Κυπριακό Απελευθερωτικό Αγώνα 1955-1959, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 ώρα 20.00, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.