Logo

Μάθημα ατομικής υγιεινής στο 6ο Νηπιαγωγείο Νάουσας

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, επισκέφτηκε το 6ο Νηπιαγωγείο Ναούσας, η κυρία Αθηνά Τασιώνα Επισκέπτρια Υγείας της Μ,Υ- ΠΕΔΥ Νάουσας. Είναι υπεύθυνη του προγράμματος Αγωγής Υγείας " Ατομική Υγιεινή". Μίλησε στα παιδιά για τους κανόνες υγιεινής και ειδικά για το πόσο σημαντικό είναι να πλένουν συχνά και σωστά τα χέρια τους.

Στη συνέχεια έβαλε μια σταγόνα δακτυλομπογιά στο χέρι του Στέφανου και είπε πως είναι μικρόβιο. Τα παιδιά κατάλαβαν πόσο εύκολα μεταφέρεται το μικρόβιο από τον ένα στον άλλο με τη χειραψία.

Μετά τους έδειξε ένα βιντεάκι για το σωστό πλύσιμο των χεριών, πάντα πριν το φαγητό, μετά την τουαλέτα, μετά το παιχνίδι με τα ζώα, το φτέρνισμα και το βήχα.

Τα παιδιά επανέλαβαν πολλές φορές τις κινήσεις για το σωστό πλύσιμο των χεριών και φυσικά κάναν πρακτική εξάσκηση στις βρύσες με σαπούνι και νερό χαρτί και πετσέτα καθαρή.

Αφού πέρασαν τα παιδάκια μας "τις εξετάσεις" με επιτυχία πήραν και το "ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ".

Τα παιδιά ζωγράφισαν τα μικρόβια όπως τα φαντάστηκαν και χάρισαν τις χαριτωμένες τους ζωγραφιές στην κυρία Αθηνά, σαν ευχαριστώ για τα χρήσιμα πράγματα που τους έμαθε.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb