Logo

Μαθητές του Γυμνασίου Πλατέος ενημερώθηκαν για τους δρόμους μετά το γυμνάσιο

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στις 10:00 π.μ έγινε ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Πλατέος από την υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Ημαθίας κα Παντελίδου Κυριακή και τον Δ/ντη του Ε.Κ Αλεξάνδρειας κον Νικολόπουλο Νικόλαο για τους δρόμους μετά το Γυμνάσιο.
Ο επαγγελματικός προσανατολισμός ως λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος είναι ο θεσμός στα πλαίσια του οποίου καταβάλλεται προσπάθεια να βοηθηθεί το άτομο να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και να κατανοήσει καλύτερα τις επαγγελματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Προκειται για συμβουλευτική διαδικασία που σκοπό έχει να οδηγήσει το μαθητή στην αυτοεκτίμηση, στην αυτογνωσία, στη λήψη απόφασης και στην υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά.

Ακόμη, ο προσανατολισμός στο σχολείο επιδιώκει να βοηθήσει το μαθητή να επιλέξει την κατάλληλη σχολική και επαγγελματική κατεύθυνση, η οποία είναι σύμφωνη με τις επιθυμίες και τις δυνατότητές του (Μαλικιώση – Λοΐζου 1987, Αθανασάκης 1991). Η πλήρης απουσία του ΣΕΠ ως μάθημα απο την φετεινή χρονιά είναι εμφανής και η δυνατότητα της -έστω αποσπασματικής- ενημέρωσης απο ειδικούς είναι πραγματικά πολύτιμη. 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb