Logo

Η μουσική και το μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio ενώνουν τα Μουσικά Σχολεία Ρεθύμνου - Βέροιας

Με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορούς υποδέχθηκαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας τους μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους από το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου στον χώρο του σχολείου το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2017.

Η φιλοξενούμενη αντιπροσωπεία πραγματοποιεί εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή μας στο πλαίσιο προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα το νερό και θέλησε να γνωρίσει από κοντά και να έρθει σε επαφή με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις για κοινά θέματα που αφορούν τα Μουσικά Σχολεία, να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο σχολείο τους αλλά και να γνωρίσουν τις δράσεις του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα κοινό που ενώνει τα δύο μουσικά σχολεία είναι η συμμετοχή τους στο πανελλήνιο δίκτυο των σχολείων που δραστηριοποιούνται στο μαθητικό ραδιόφωνο – EuropeanSchoolRadio.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που συναντήθηκαν μαθητές των δύο σχολείων οι οποίοι συμμετείχαν με πρωτότυπα τραγούδια τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Καν΄ το ν΄ακουστεί 2017», που συνδιοργάνωσε πρόσφατα η Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα: “Η τέχνη της επικοινωνίας”. Ο διαγωνισμός οποίος απευθυνόταν στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κατάφεραν οι συμμετοχές και των δύο μουσικών σχολείων να είναι μέσα στις δώδεκα καλύτερες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (από τις 47 που συμμετείχαν στον διαγωνισμό τραγουδιού) που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία κατά την πρώτη φάση της αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκαν από τους μαθητές ζωντανά τα διακριθέντα τραγούδια και τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας πήραν συνέντευξη από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, η οποία θα μεταδοθεί στο μαθητικό ραδιόφωνο.

Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο μαθητικών κοινοτήτων αλλά και να τεθούν οι βάσεις για μελλοντική συνεργασία μέσω του μαθητικού ραδιοφώνου αλλά και άλλων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις διακρίσεις του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στον διαγωνισμό τραγουδιού εδώ

Ακούστε τις συμμετοχές των δύο σχολείων στον διαγωνισμό "Καν΄το ν΄ακουστεί 2017 http://europeanschoolradio.eu/4fest/vraveia/ 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb