Ο Βεροιώτης μαθηματικός Κώστας Παπαδόπουλος στο Κεντρικό Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ο Βεροιώτης μαθηματικός Κώστας Παπαδόπουλος, εκλέχτηκε στο Κεντρικό Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που απαρτίζεται από 15 μέλη. Οι εκλογές έγιναν την Κυριακή 19 Μαρτίου και ψήφισαν οι μαθηματικοί μέλη της Ε.Μ.Ε. από όλη τη χώρα.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος εκλέχτηκε με τη λίστα της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών , η οποία εξέλεξε 9 από τα 15 μέλη του Δ.Σ. κατακτώντας την απόλυτη πλειοψηφία. Τον Κώστα Παπαδόπουλο ψήφισαν 644 μαθηματικοί, εκλέγοντας τον μοναδικό εκπρόσωπο από τον Βορειοελλαδικό χώρο.

Από τον ίδιο εκφράζονται πολλές ευχαριστίες σε όλους τους μαθηματικούς που τον στήριξαν, ιδιαίτερα στους μαθηματικούς της Ημαθίας, που ολόψυχα συνέβαλλαν στην εκλογή του.

Το 2018 κηρύχτηκε έτος Μαθηματικών, διότι φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Μαθηματικής Εταιρείας και τη χρονιά αυτή θα διοργανωθούν πολύπλευρες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, κάποιες εκ των οποίων μπορεί να πραγματοποιηθούν στην Ημαθία, που πάντα πρωτοστατεί και με το πολύ δυνατό Παράρτημα της Ε.Μ.Ε. σε τέτοιες πρωτοπόρες εκδηλώσεις.