Logo

Μια σημαντική διάκριση για το 6ο Γυμνάσιο Βέροιας σε Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

Η ομάδα των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Βέροιας με το όνομα The four Astro-fans αποτελούμενη από τους Ζαρογιάννη Χριστόδουλο, Σαμαρά Χρήστο, Τσιτούρα Ανθία-Ευφροσύνη και Τσιφλίδη Νικόλαο απέσπασε Εύφημο Μνεία στο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) για μαθητές ως 16 ετών.

Τα παιδιά αυτά είχαν να συναγωνιστούν 350 συμμετέχοντες από 15 χώρες της Ευρώπης και πέρασαν στη τελική φάση ανάμεσα σε 180 συμμετοχές. Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι το μάθημα της Αστρονομίας απουσιάζει από τα ελληνικά σχολεία τη στιγμή που στην Ευρώπη τα παιδιά διδάσκονται Αστρονομία ήδη από το δημοτικό.

Έτσι λοιπόν το πείραμα τους ήταν να ανιχνεύουν την μετάβαση από μέρα σε νύχτα και το αντίστροφο μέσα στο διαστημικό σταθμό (μια και ένα ημερονύκτιο μέσα στο σταθμό διαρκεί μόλις μιάμιση ώρα) με τη βοήθεια θερμομέτρου.

Το πείραμα θα «τρέξει» πάνω στο διαστημικό σταθμό από τον Αστροναύτη Thomas Pesquet τα αποτελέσματα του οποίου θα μας σταλούν γύρω στα μέσα Μαίου.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb