Ξεκινά η εκπαίδευση των προσφύγων στο Σχολείο Αγίας Βαρβάρας

Παρουσιάστηκαν σήμερα στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ανέλαβαν υπηρεσία οι πρώτοι από τους εκπαιδευτικούς που πρόκειται να στελεχώσουν τη Δομή Εκπαίδευσης Προσφύγων στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Βαρβάρας. Εντός της εβδομάδας θα αρχίσουν τα μαθήματα με πλήρη ανάπτυξη του Προγράμματος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, σε πρώτη φάση θα φοιτήσουν 20 περίπου προσφυγόπουλα που προέρχονται από το Κέντρο Φιλοξενίας Καλοχωρίου Θεσ/νίκης και διαμένουν προσωρινά με τις οικογένειές τους σε ξενοδοχείο της Βέροιας. Τα προσφυγόπουλα αυτά, πριν μετακινηθούν στη Βέροια, είχαν ήδη ξεκινήσει τη φοίτησή τους σε σχολείο του Καλοχωρίου και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις εγγραφής και φοίτησης που έχει θέσει από την αρχή το Υπουργείο Παιδείας.

Από τους νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικούς ζητήθηκε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε τα παιδιά αυτά να αισθανθούν πρωτίστως ασφάλεια, αποδοχή και αγάπη. "Είμαστε βέβαιοι πως τα αισθήματα αυτά θα τα ενισχύσει ακόμα περισσότερο με τη στάση της και η τοπική κοινωνία, όπως έγινε και στην Αλεξάνδρεια" αναφέρει σε δήλωσή του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος.