Αγώνες Αθλοπαιδειάς Στίβου Γυμνασίων και Λυκείων Ημαθίας

Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Ημαθίας προκηρύσσει αγώνες Αθλοπαιδειάς Στίβου Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων & ΕΠΑΛ Ημαθίας, σχολικού έτους 2016-2017.

Γυμνάσια

ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ : Δ.Α.Κ. Nάουσας.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ : Tρίτη 21 Μαρτίου 2017.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Μαθητές/τριες , οι οποίοι έχουν γεννηθεί τα έτη 2002, 2003 και 2004.
Κάθε μαθητής/τρια δικαιούται να αγωνισθεί σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ αγώνισμα και κάθε σχολείο μετέχει με δύο (2) μαθητές/τριες σε κάθε αγώνισμα.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Να βρίσκονται στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ. Εκ/σης Ημαθίας το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017. Εκπρόθεσμες δηλώσεις δεν θα γίνουν δεκτές.
ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ: ΔΡΟΜΟΙ: 80μ. – 300μ. – 1000μ. - 3000μ. ΒΑΔΗΝ ΑΛΜΑΤΑ: ΜΗΚΟΣ - ΥΨΟΣ ΡΙΨΕΙΣ: ΣΦΑΙΡΑ – ΑΚΟΝΤΙΟ

Δείτε την προκήρυξη εδώ!

Λύκεια

ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ : Δ.Α.Κ. Nάουσας.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ : Tρίτη 21 Μαρτίου 2017.
ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ - ΕΠΑΛ ΚΟΡΙΤΣΙΑ:
ΑΛΜΑΤΑ: Επί κοντώ - Μήκος - Τριπλούν - Ύψος.
ΡΙΨΕΙΣ: Σφαιροβολία - Δισκοβολία - Ακοντισμός - Σφυροβολία.
ΔΡΟΜΟΙ: 100 μ. - 200 μ. - 400 μ. - 800 μ. - 1500 μ. - 3000 μ. - 100 μ. Εμπόδια - 400 μ. Εμπόδια - 2000 μ. με Φυσικά Εμπόδια.
ΑΓΟΡΙΑ:
ΑΛΜΑΤΑ: Επί κοντώ - Μήκος - Τριπλούν - Ύψος.
ΡΙΨΕΙΣ: Σφαιροβολία - Δισκοβολία - Ακοντισμός – Σφυροβολία.
ΔΡΟΜΟΙ: 100 μ. - 200 μ. - 400 μ. - 800 μ. - 1500 μ. - 3000 μ. - 110 μ. Εμπόδια - 400 μ. Εμπόδια - 2000 μ. με Φυσικά Εμπόδια.
* Τα αγωνίσματα του Βάδην αλλά και των συνθέτων αγωνισμάτων θα διεξαχθούν απευθείας στη Γ΄ φάση (τελική)

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
A. Οι μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει να φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.), ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου.
B. Στους αγώνες μετέχουν μαθητές–τριες που έχουν γεννηθεί τα έτη 1999, 2000, 2001 και 2002 εφόσον φοιτούν στην Α΄ Λυκείου.
Γ. Μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο σχολείο με αρχική εγγραφή ή μετεγγραφή που είναι σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις.
Δ. Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε μαθητής ή μαθήτρια μόνο σε ένα αγώνισμα.
Ε. Το κάθε Λύκειο μετέχει με δύο ( 2 ) μαθητές - μαθήτριες σε κάθε αγώνισμα οι οποίοι επιλέγονται από εσωτερική αθλητική δοκιμασία του κάθε σχολείου με βάση τον πίνακα 5 (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ).
ΣΤ. Δικαίωμα συμμετοχής έχει και τρίτος μαθητής ή μαθήτρια κατά αγώνισμα εφόσον έχει συμπεριληφθεί στην εξάδα των νικητών κατά τους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων ή τους αγώνες Εφήβων - Νεανίδων ή Παίδων Κορασίδων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κατά το προηγούμενο έτος και έχει πετύχει τα όρια συμμετοχής για αγώνες νομού όπου προβλέπονται.
Ζ. Στην περίπτωση που για το ίδιο αγώνισμα υπάρχουν από ένα σχολείο περισσότερες συμμετοχές από τις προβλεπόμενες, η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. έχει το δικαίωμα να εγκρίνει μέχρι δύο (2) επιπλέον συμμετοχές μετά από έγγραφη αίτηση του σχολείου στην οποία θα αναφέρονται οι επιδόσεις όλων των αθλητών που θα συμμετάσχουν στο αγώνισμα αυτό.
Η. Μαθητής-τρια που έχει μετεγγραφεί από άλλο σχολείο έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ατομικό αγώνισμα με την ομάδα του σχολείου μετεγγραφής ανεξάρτητα από το πότε έγινε η μετεγγραφή.
Θ. Σε περίπτωση που μαθητής-τρια έχει μετεγγραφεί σε σχολείο άλλης Διεύθυνσης και είχε προκριθεί για την Γ΄ Φάση ατομικού αγωνίσματος, τότε μετέχει με την ομάδα του νομού όπου ανήκει το σχολείο που έχει μετεγγραφεί.
Ι. Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί στο τέλος της προκήρυξης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Να βρίσκονται στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ. Εκ/σης Ημαθίας το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017. Εκπρόθεσμες δηλώσεις δεν θα γίνουν δεκτές.

Δείτε την προκήρυξη εδώ!