Τμήματα Πληροφορικής, Αισθητικής και Κομμωτικής του ΕΠΑΛ Βέροιας στην ΕΡΤ3

Διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησαν την Τρίτη 7 Μαρτίου, ή Β και Γ τάξη Πληροφορικής του σχολείου ΕΠΑΛ Βέροιας στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές ενημερωθηκαν για την web-tv, την δικτυακή υποδομή εσωτερικά των εγκαταστάσεων καθώς και τον τρόπο σύνδεσης με τις κεντρικές εγκαταστάσεις στην Αθήνα. Ξεναγηθηκαν αναλυτικά στο στούντιο και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται, απομυθοποίησαν την "τηλεόραση", άκουσαν και είδαν τις συνθήκες εργασίας, αισθάνθηκαν ακόμη και βιωματικά την ευθύνη στο να βγει σωστά ή εκπομπή στο γυαλί.

Τους αναλύθηκαν οι ρόλοι του σκηνοθέτη, του floor manager, των τεχνικών και των δημοσιογραφων. Επισκέφτηκαν την αίθουσα του control και τους εξηγήθηκε ή λειτουργία των μηχανημάτων. Και το κυριότερο, άκουσαν πολλές φορές από τους τεχνικούς ότι η πληροφορική είναι παντού.

 

Διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησαν τα τμήματα Κομμωτικής - Αισθητής Τέχνης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βέροιας στο τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη με θέμα τηλεοπτικό μακιγιάζ και χτένισμα.
Η επίσκεψη στην ΕΡΤ 3 εντυπωσίασε τους μαθητές γιατί εκεί είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να δουν από κοντά τους χώρους τα studios του τηλεοπτικού σταθμού.
Το σημαντικό ήταν ότι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία ενός τηλεοπτικού μακιγιάζ και χτενίσματος των δημοσιογράφων πριν βγουν στον αέρα.