Logo

Απολογισμό έργου έκανε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας (video)

Έναν μικρό απολογισμό πραγματοποίησε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Βέροιας, με αφορμή την ολοκλήρηση της θητείας. Στην παρουσίαση του απολογισμού του ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Διονύσης Κουλουριώτης ανέφερε τα εξής:

  • Τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο της επιτροπής ήταν 105.000 €, ενώ το χρέος προς τον Δήμο για το ηλεκτρικό ρεύμα των σχολείων ήταν 172.000 €. "Έγινε ένα συμμάζεμα για να ανταπεξέλθουμε. Δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί πλέον πρέπει να πληρώνουν οι μαθητές του ηλεκτρικό ρεύμα. Από το 2013 έως σήμερα το ρεύμα πληρώθηκε ήταν 315.000 €" σχολίασε ο κύριος Κουλουριώτης.
  • Χαρακτηρίστηκε άδικη η κατανομή πιστώσεων 50-50 με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διότι το πετρέλαιο που ξοδεύει η πρωτοβάθμια είναι κατά 55.000 ευρώ περισσότερο από το αντίστοιχο της δευτεροβάθμιας.
  • Έγινε αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος και κινητής τηλεφωνίας. Η αλλαγή έκανε εξοικονόμηση 600 € το μήνα στην πρωτοβάθμια επιτροπή.
  • Αγοράστηκε μαζικό υλικό για τα σχολεία όπως για παράδειγμα χαρτί, προτζέκτορες, υπολογιστές. Επίσης προτιμήθηκαν ανακατασκευασμένοι υπολογιστές που είναι φθηνότεροι από τους καινούριους. Έτσι σήμερα σε όλες τις αίθουσες των δημοτικών υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και προτζέκτορες.Σήμερα η σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αφήνει στις αποθήκες της ως απόθεμα στην επόμενη επιτροπή πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 13 οθόνες, προτζέκτορες, πακέτα χαρτί και άλλα.
  • Σήμερα στο ταμείο του Δήμου της σχολικής επιτροπής βρίσκονται 118.000 € , αναμένονται άλλα τόσα από την επιχορήγηση που δεν εκταμιεύτηκε , ενώ οι οφειλές είναι μόλις 26.000 € προς τον Δήμο για ηλεκτρικό ρεύμα .
  • Η σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διαχειρίζεται 900.000 € το χρόνο. Ένα μικρό δημοτικό σχολείο ξοδεύει 60 με 70 € το μήνα ενώ ένα με πολλά έξοδα 400 € το μήνα.
  • Φέτος το χειμώνα ξοδεύτηκαν 130.000 € για την θέρμανση των σχολείων και χωρίς οικονομία δεν θα μπορούσε η επιτροπή να ανταπεξέλθει. 

"Έγινε πολύ σωστή δουλειά με τον εξοπλισμό των σχολείων. Το μάθημα είναι πιο εύκολο και πιο σύγχρονο για τους καθηγητές" σχολίασε το μέλος της επιτροπής Κώστας Ζιάκας.

ziakas

"Έγινε ένα μικρό θαύμα με βάση τα ισχνά οικονομικά. Η επιτροπή έκανε εξοικονόμηση πόρων, τήρησε την ισονομία και την ισοκατανομή" σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Κάκαρης.

kakaris

"Η επιτροπή αυτή χρειάζεται άνθρωπο με ιδιαίτερες ικανότητες για να διαχειριστεί σωστά όλο το έμψυχο υλικό των σχολείων και να συνεχίσει το οικονομικό συμμάζεμα" πρόσθεσε το μέλος της Επιτροπής Όλγα Χολέβα .

xoleva

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb