Logo

Μάρτης στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η Άνοιξη πλησιάζει και ανθίζει στα Μαγικά Κουτιά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας. Δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, αφηγήσεις παιδικών βιβλίων, χειροτεχνίες, ζωγραφική, κολλάζ, ντεκουπάζ, μαγειρική, μακιγιάζ και κομμωτική για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η Βιβλιοθήκη γεμίζει λουλούδια, χελιδόνια και όμορφες μυρωδιές, καθώς προετοιμάζεται για τον ερχομό της Άνοιξης. Αναλυτικά:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εγγραφές από Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Σάββατο 4 Μαρτίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Φύσηξε αεράκι» του Rob Biddulph.
Έλα μαζί μας στην απίστευτη περιπέτεια του ατρόμητου πιγκουίνου, για να γνωρίσουμε τους φίλους που κάνει στο ταξίδι του. Μια ιστορία για τη φιλία, τη θέληση, την ομορφιά του να γνωρίζεις καινούριους τόπους, αλλά και την ασφάλεια και τη θαλπωρή του σπιτιού. Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 6 Μαρτίου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Ο βασιλιάς γάτος» της Marta Altes
Η ζωή ενός γάτου δεν είναι πάντα εύκολη. Τη μια μέρα είσαι ο βασιλιάς του σπιτιού και την επομένη όλα αλλάζουν... Θα μάθει να ζει ο Βασιλιάς Γάτος με έναν σκύλο μέσα στα πόδια του; Θα το διαπιστώσουμε μαζί. Για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 11 Μαρτίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Ο ζωγράφος του δάσους» του Frederick Mansot
Με αφορμή την όμορφη ιστορία του ζωγράφου που αντλεί χαρά και δύναμη από τα δέντρα του δάσους και την απολαυστική εικονογράφηση του βιβλίου, τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους δέντρα, για το δικό τους όμορφο γεμάτο μηνύματα δάσος! Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 13 Μαρτίου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Έρχεται ο ταχυδρόμος» της Marianne Dubuc
Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα ο ακούραστος ταχυδρόμος Ποντίκης παίρνει το καροτσάκι του και ξεκινάει. Ταξιδεύουμε κι εμείς μαζί του και γνωρίζουμε το σπίτι του αρκούδου, του σκίουρου, των λαγών...Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 13 Μαρτίου, 5.00-7.00 το απόγευμα
«Υγιεινά σνακ για το σχολείο: εργαστήριο μαγειρικής για γονείς και παιδιά»
Μπαίνουμε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά μας και ετοιμάζουμε υγιεινά σνακ για το σχολείο και την εκδρομή. Πολύχρωμα φρούτα, φρέσκοι καρποί, όμορφες μυρωδιές. Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών, συνοδευόμενα από έναν ενήλικα (μπαμπά ή μαμά). Με προεγγραφή. Στο χώρο σεμιναρίων μαγειρικής της Βιβλιοθήκης στο 2ο όροφο. Με την ευγενική υποστήριξη του Cook Shop Βέροιας

Σάββατο 18 Μαρτίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Με αφορμή το δέντρο της Τέας».
Εικαστικό εργαστήρι όπου τα παιδιά με βάση την ιστορία της Τζούντιθ Κλέι θα πλησιάσουν την φύση, μέσα από τα χρώματα και τις διάφορες μορφές των φύλλων, δημιουργώντας ένα έργο με την τεχνική της εκτύπωσης. Με τη Φωτεινή Χαμιδιελή. Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 20 Μαρτίου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Η κυρία-Μίνα και η Άνοιξη» του Χρήστου Μπουλώτη
Κάποτε, σε έναν πολύ όμορφο τόπο η Άνοιξη δεν ερχόταν. Από το χειμώνα, μέσα σε μια μέρα, ερχόταν κατευθείαν το καλοκαίρι. Και γιατί δεν ερχόταν; Γιατί η νεράιδα της Άνοιξης ήταν θλιμμένη για το χαμό του αγαπημένου της, του πρώτου χελιδονιού της Άνοιξης. Θα καταφέρει η κυρία Μίνα να φέρει την Άνοιξη; Για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 22 Μαρτίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
«Ήρωες του 1821 μέσα από τους πίνακες του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ»
Γνωριμία με το λαϊκό ζωγράφο και τα έργα του. Συζήτηση, μυθοπλασία και εικαστική δράση (Χρώμα –κολλάζ). Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 27 Μαρτίου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Η πασχαλίτσα με τη μια κουκκιδίτσα» του Ευγένιου Τριβιζά
Ενώ οι πασχαλίτσες µε δύο, τρεις ή τέσσερις κουκκιδίτσες περνάνε ζωή χαρισάµενη, κανείς δεν καταδέχεται να κάνει παρέα µε την πασχαλίτσα που έχει µόνο µία κουκκιδίτσα. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί κάτι αφάνταστα υπέροχο και συναρπαστικό. Για παιδιά ηλικίας 4-5 χρονών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Εγγραφές από Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Τετάρτη 8 Μαρτίου, 10.00-13.00 το πρωί
Γιορτή της Γυναίκας
Τα τμήματα Κομμωτικής και Αισθητικής του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας σας προσκαλούν να γιορτάσουμε τη Γιορτή της Γυναίκας με πρωϊνό μακιγιάζ, τεχνικές πλεξούδας και εύκολα χτενίσματα. Είσοδος ελεύθερη για κάθε γυναίκα. Στο 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 9 Μαρτίου, 11.00-13.00 το πρωί. (Μία συνάντηση)
Γνωρίζουμε την τεχνική της χαρτοπετσέτας. Φέρτε μαζί σας ένα σκληρό, τετράγωνο κουτί παπουτσιών ντεκουπάζ. Με την Κική Αγγελίνα. Για ενήλικες. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 13 Μαρτίου ώρα 11.00-13.00 το πρωί. (Μία συνάντηση)
Γνωρίζουμε την τεχνική της χαρτοπετσέτας. Φέρτε μαζί σας ένα σκληρό, τετράγωνο κουτί παπουτσιών ντεκουπάζ. Με την Κική Αγγελίνα. Για ενήλικες. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τα παιδιά και οι ενήλικες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα εργαστήριο και σε ένα ως επιλαχόντες.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.

Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb