Λαχανικά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου από το Ε.Κ. Αλεξάνδρειας

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Αλεξάνδρειας κ. Νικολόπουλος Νίκος, παρέδωσε στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου μας, μια παρτίδα λαχανικών (μαρούλια) με σκοπό τη διάθεσή τους σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας.

Τα φυτά παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία AGRIS Α.Ε στο Ε.Κ Αλεξάνδρειας με σκοπό να καλλιεργηθούν στο εργαστηριακό θερμοκήπιο από τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του τμήματος Φυτικής Παραγωγής της Γεωπονίας, υπό την επίβλεψη των καθηγητριών τους, στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων.

Παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων, η καλλιέργεια τους προχώρησε ικανοποιητικά. Αυτό οφείλεται στις καλές συνθήκες ανάπτυξης που εξασφάλισε στα φυτά το ανακαινισμένο εργαστηριακό θερμοκήπιο, που έχει στη διάθεσή του από φέτος το Ε.Κ. Αλεξάνδρειας. Η ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε με την οικονομική στήριξη του Δήμου Αλεξάνδρειας και τις ενέργειες του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κου Δημήτρη Συρόπουλου.

Η συμμετοχή των μαθητών των παραπάνω τμημάτων ήταν ουσιαστική και ενθουσιώδης, αφενός μεν λόγω των γνώσεων και των εμπειριών που απέκτησαν και αφετέρου για τον κοινωνικό σκοπό, για τον οποίο καλλιεργήθηκαν αυτά τα φυτά.

Η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, δηλαδή του Ε.Κ Αλεξάνδρειας, της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας και της AGRIS Α.Ε, απέδωσε καρπούς προς όφελος του κοινωνικού έργου του Δήμου.