ΕΛΜΕ: Καταγγέλλει την αστυνομία για τα δακρυγόνα που απέτρεψαν το μακελειό στην πλατεία Ωρολογίου

Κριτική στην αστυνομία, αν και ήταν απούσα από το παραλίγο "μακελειό" στην πλατεία Ωρολογίου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ημαθίας. Της επιρρίπτει ευθύνες για την ρίψη χημικών, παραβλέποντας ότι όλα έγιναν όταν άναψε "σπίθα" που θα έφερνε αιματοκύλισμα στην πλατεία Ωρολογίου. Στην ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ αναφέρει:

"Δακρυγόνα και χημικά “έβρεξε” το Σάββατο το πρωί , 14 Ιανουαρίου, στην πόλη της Βέροιας. Διμοιρίες των ΜΑΤ, που είχαν καταφτάσει στην πόλη προκειμένου να καταστείλουν την όποια διαμαρτυρία ενάντια στην πραγματοποίηση εγκαινίων γραφείων της Χρύσης Αυγής, φρόντισαν να μας πνίξουν σε αυτά.

Χωρίς καμία ιδιαίτερη πρόκληση και ενώ πλησίαζε η ώρα προσέλευσης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής , οι διμοιρίες των ΜΑΤ ξεκίνησαν επιθέσεις εναντίον των συγκεντρωμένων, με χημικά και δακρυγόνα, δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα. Ήταν τέτοιο το μέγεθος της ρίψης που ολόκληρη η πόλη αισθάνθηκε τη δυσφορία που προκαλούν τα αέρια και όχι μόνο οι παρευρισκόμενοι και οι διερχόμενοι απ’ την πλατεία Ωρολογίου. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως γονείς και μητέρες με μικρά παιδιά έτρεχαν για να τα αποφύγουν αφού τα δακρυγόνα εξαπλώνονταν στο κέντρο της Βέροιας ανάλογα με το φύσημα του αέρα.

Είναι κατανοητό πως ο μόνος «σοβαρός λόγος» για όλα αυτά ήταν να μπορέσουν ανενόχλητα να επιτελέσουν το έργο τους οι ελάχιστοι συγκεντρωμένοι , μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Ως ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλουμε την στάση της αστυνομίας και καταδεικνύουμε την πολιτική ευθύνη τόσο του Υπουργείου “Προστασίας” του Πολίτη, όσο και συνολικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με την καταστολή διαμαρτυριών είτε συνταξιούχων, είτε εργαζομένων είτε αντιφασιστών από τα ΜΑΤ, συνεχίζουν την πρακτική προηγούμενων κυβερνήσεων".

Στήριξη σε Βραχνή

Σε άλλη ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ αναφέρει: "Την Τρίτη 31/1/2017 καλείται για άλλη μία φορά να παρουσιαστεί στα δικαστήρια Βέροιας ο συμπολίτης μας Γιώργος Βραχνής, ο οποίος σύρεται σε δίκη με έωλες κατηγορίες, γιατί αντιτάχθηκε παλιότερα σε δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Θεωρούμε ότι η πάλη κατά του ναζισμού και των οργανώσεων του είναι καθήκον κάθε πολιτικά σκεπτόμενου ανθρώπου. Η εναντίωση στην ναζιστική δράση είναι υποχρέωση των πολιτικών κομμάτων, των συνδικαλιστικών φορέων και κάθε οργάνωσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Στην περίπτωση της παραπομπής του Γ. Βραχνή υπήρξε πρωτόδικη καταδίκη βασισμένη σε «μαρτυρίες» φασιστικών στοιχείων – ενώ συγχρόνως υπήρξε αθώωση των «αγανακτισμένων» φασιστών πολιτών, οι οποίοι ισοπέδωσαν το καφενείο του του Γ. Βραχνή στην Βέροια, στέλνοντας στο νοσοκομείο ένα θαμώνα.

Είναι σε όλους πλέον φανερό, ότι η Χ.Α επιδιώκει την κατατρομοκράτηση κάθε δημοκράτη αντιφασίστα πολίτη, χρησιμοποιώντας βιαιοπραγίες, μηνύσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και σε ακραίες πράξεις, όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης του κατηγορούμενου".