Για τα προβλήματα της Εκπαίδευσης στην Ημαθία ενημερώθηκε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας

Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδεθυσης επισκέφθηκε σήμερα, 30 Δεκεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννης Παντής, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κεντρ. Μακεδονίας κ. Π. Ανανιάδη, τους βουλευτές Ημαθίας Γ. Ουρσουζίδη, Χ. Αντωνίου, Φ. Καρασαρλίδου και εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών.

Κατά τη δίωρη περίπου υπηρεσιακή συνάντηση ο κ. Παντής ενημέρωσε για τις δράσεις που προγραμματίζει το Υπουργείο σε διάφορους τομείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για την κατάσταση της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Ημαθία. Ο κ. Διαμαντόπουλος του έθεσε μια σειρά από ζητήματα, όπως η κάλυψη των αναγκών σε Παράλληλες Στηρίξεις, η λειτουργία των νηπιαγωγείων με το νέο πρόγραμμα, το Oλοήμερο Σχολείο, η εκπαίδευση των προσφύγων κλπ. Η κ. Μαυρίδου από την πλευρά της στάθηκε στο θέμα των εισαγωγικών εξετάσεων και στην υποστελέχωση του ΚΕΔΥ ενώ έκανε και μια αναφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε με το Σχολείο στο Πλατύ.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και οι συντονιστές των δυο καμπ προσφύγων, η κ. Μπέτσα και ο κ.Σαββίδης κι έκαναν μια ενημέρωση για την κατάσταση. Ο κ. Παντής είπε ότι ακόμη και όταν βγει το ΦΕΚ για την φοίτηση των προσφυγόπουλων, το Υπουργείο θα περιμένει το τελικό οκ του Υπουργείου Υγείας πριν προχωρήσει η εισαγωγή τους στα σχολεία.

Ο κ. Παντής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα τα ζητήματα που του τέθηκαν και ζήτησε εγγράφως τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της Διεύθυνσης για εξέταση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου. Στον κ. Παντή προσφέρθηκε, ως αναμνηστικό της επίσκεψής του, το βιβλίο "Ημαθία Ερατεινή" του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας.