Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας στην Κύπρο με το Εrasmus+

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου επέστρτεψαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας από την Κύπρο.

Δύο ομάδες των 12 μαθητών, μία Πληροφορικής και μια Μηχανολόγων Οχημάτων και τέσσερις καθηγητές, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Η καινοτομία στην υπηρεσία των νέων επαγγελματιών στους τομείς του τουρισμού, των οχημάτων και της Πληροφορικής» και κωδικό 2016-1-EL01-KA102-023124, βρέθηκαν στη Λεμεσό για 16 ημέρες.

Εκεί έκαναν πρακτική άσκηση σε επιλεγμένες επιχειρήσεις σχετικές με την ειδικότητά τους, παρακολούθησαν σεμινάρια για το κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό υπόβαθρο της Κύπρου, καθώς και σεμινάρια επιχειρηματικότητας και δημιουργίας εικονικής επιχείρησης. Συμμετείχαν σε πολιτισμικές επισκέψεις στα σημαντικότερα σημεία και μνημεία της μεγαλονήσου και τους απονεμήθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+. Επίσης επισκέφτηκαν το μουσείο ιστορικού και κλασικού αυτοκινήτου, το Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο – Ιστορικό Αρχείο – Κέντρο Μελετών, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο και την Β’ Τεχνική Σχολή στη Λεμεσό.

Έζησαν για 16 ημέρες το πολυπολιτισμικό και αρμονικά συνεργαζόμενο περιβάλλον της Κύπρου, συναναστράφηκαν με εργοδότες και πελάτες, πήραν μια ιδέα για το εκπαιδευτικό σύστημα της τεχνικής εκπαίδευσης της Κύπρου, και ανέπτυξαν την προσωπικότητά τους λόγω της συμβίωσης αλλά και της απομάκρυνσής τους από τις οικογένειες.

Η επιστροφή τους βρήκε όλους ικανοποιημένους, χαρούμενους, ανανεωμένους, φορτωμένους με τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησαν να βλέπουν στο μέλλον με τονωμένη την αυτοπεποίθηση και τον «αέρα» του κοσμοπολίτη.

Το πρόγραμμα Erasmus+ χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
IKYΗ Παιδαγωγική Ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές της πληροφορικής:
Δαβόρα Αντώνιο, Σιδηρόπουλο Ιωάννη, Καρασαρλή Εμμανουήλ, Δήμου Δήμητρα, Δίπλα Γεώργιο, Μπλατσιώτου Ιωάννα-Μαρία, Νικολόπουλο Χρήστο, Σιακαβάρα Ιωάννη, Σδρίγγη Νίκο, Μακρίδη Μιχαήλ, Στυλπνόπουλο Κωνσταντίνο, Ευδοκίου Γεώργιο,
τους μαθητές μηχανολόγους οχημάτων: Γιαννόπουλο Παναγιώτη, Γρηγοριάδη Χριστόδουλο, Ευστρατιάδη Χαράλαμπο, Ζενέλι Εράλντο, Ζενέλι Ρούντολφ, Ζέρβας Γεώργιος, Κρομμύδα Ηλία, Κυριακίδη Ευστάθιο, Μαμίτσα Μάριο, Τσιλώνη Γεώργιο, Τσολακίδη Γεώργιο, Χριστοδουλίδη Ιωάννη και
τους εκπαιδευτικούς: Περσίδου Ευγενία, Καλογερίδου Σοφία, Ουσουλτζόγλου Νίκο και Μουρατίδη Γεώργιο.