Η Παγκόσμια μέρα χωρίς αυτοκίνητο στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

Α’ τάξη

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα χωρίς αυτοκίνητο που γιορτάζεται στις 22 Σεπτεμβρίου, οι μικροί μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας γιόρτασαν τη μέρα αυτή με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Μαζί με τη δασκάλα τους έκαναν μια συζήτηση για την υπερβολική χρήση του αυτοκινήτου, για τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον αλλά και για την επιρροή της στην καθημερινότητα μας. Κατόπιν ασχολήθηκαν με ένα φύλλο εργασίας όπου χρωμάτισαν τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Με χρώμα και χαρά τα παιδιά έμαθαν πώς να σέβονται το περιβάλλον. Τέλος, η μέρα έκλεισε με μια κατασκευή. Οι μικροί μαθητές κατασκεύασαν ένα μικρό αυτοκίνητο λέγοντας ένα βροντερό ΟΧΙ στην αλόγιστη χρήση του.

 

Β΄ τάξη

 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, 22 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές της Β’ δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας συζήτησαν με τη δασκάλα τους για τα οφέλη, αλλά και τις συνέπειες της χρήσης του αυτοκινήτου, και για τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, όπως το ποδήλατο και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Κατασκεύασαν μια αφίσα και δόθηκαν στους μαθητές συρμάτινα ποδήλατα για να θυμούνται ότι υπάρχουν και πιο ευχάριστοι τρόποι μετακίνησης στην πόλη.