Μαθήτρια του 5ου ΓΕΛ Βέροιας στην Βουλή των Εφήβων

Η μαθήτρια Αναστασία Δαλλοπούλου του Β1 του 5ου ΓΕΛ Βέροιας επιλέχθηκε στους 300 έφηβους βουλευτές της ΚΑ΄ συνόδου της Βουλής των Εφήβων!

Το σχολείο συμμετέχει κάθε χρόνο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των εφήβων» που οργανώνεται από τη Βουλή των Ελλήνων, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Φέτος, στο διάστημα από 25-1-2016 έως 24-3-2016, με την ευθύνη και τη φροντίδα της συνδέσμου εκπαιδευτικού, Βελτσίδου Χριστίνας ΠΕ13, διαγωνίστηκαν 50 μαθητές της Β΄ τάξης συμμετέχοντας σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, άλλες υποχρεωτικές και άλλες προαιρετικές, όπως «παιχνίδια των ερωτήσεων», «η σχολική ζωή», «το blog των υποψηφίων», «γιατί θέλω να γίνω έφηβος βουλευτής», «ο τόπος μου», «η βουλή των εφήβων κάνει θέατρο», «η τάξη του 2016».

Η μαθήτρια Αναστασία Δαλλοπούλλου πραγματοποίησε με επιμονή, κέφι, φαντασία και δημιουργικότητα όλες τις δραστηριότητες του διαγωνισμού, κατόρθωσε να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό κλήρων και αναδείχθηκε έφηβος βουλευτής ανάμεσα από 259 μαθητές/τριες που διαγωνίστηκαν, εν συνόλω, στο Νομό μας.

Ως έφηβος βουλευτής θα εκπροσωπήσει το σχολείο και το νομό μας μαζί με άλλους τρεις μαθητές/τριες από το νομό Ημαθίας, στην ΚΑ΄ σύνοδο της Βουλής των εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην Ελληνική Βουλή, στις αρχές Ιουλίου του 2016.